Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

IStubb löytää kadonneeta avaimet, lompakot ja puhelimet

Uusi suomalaiskeksintö löytää kadonneet avaimet, lompakon ja puhelimen.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
Istubb
IStubb on kahden euron kolikon kokoinen pyörylä, joka kiinnitetään avainnippuun.
IStubb on kahden euron kolikon kokoinen pyörylä, joka kiinnitetään avainnippuun.

Avaimet hukassa, ja bussi pysäkillä kolmen minuutin päästä?

Monille tuttu stressaava tilanne painuu lopultakin historian hämäriin, jos iStubbin kaltaiset laitteet saavuttavat suurta suosiota.

Nokkelan ajankohtaisesti nimetty suomalaiskeksintö iStubb lainaa vanhaa ideaa viheltämiseen vastaavalta avaimenperältä. IStubb on kahden euron kolikon kokoinen pyörylä, joka kiinnitetään avainnippuun. Jos avaimet hukkuvat, käynnistetään puhelimesta iStubb-sovellus, painetaan nappia, ja kas – avaimet ilmoittavat sijaintinsa äänimerkillä.

Ominaisuus toimii myös toisinpäin.

Jos puhelin on hukassa ja avaimet taskussa, voi painaa iStubbin nappulaa, ja kännykkä alkaa hälyttää – vaikka se olisi säädetty äänettömälle.

Hälytyksen voi ottaa halutessaan käyttöön myös silloin, kun iStubb ja puhelin joutuvat liian kauaksi toisistaan. Näin avaimet eivät jää vaikkapa kuntosalin pukukoppiin.

Tässä ominaisuudessa piilee valitettavasti myös laitteen heikkous. Jatkuvan yhteyden ylläpitäminen puhelimen ja iStubbin välillä syö nimittäin melkoisesti ainakin Android-puhelimen akkua.

Lisäksi hälytys aktivoituu jo hyvin lyhyellä matkalla. Kerrostalokaksiossa jo siirtyminen makuuhuoneesta keittiöön riitti laukaisemaan hälytyksen.

Vanhanajan vihellysavaimenperä osasi vain vastata äänimerkkeihin, nykytekniikalla pystytään muihinkin temppuihin.

IStubb-sovelluksesta voi vilkaista missä puhelin on viimeksi havainnut avaimenperän lähellään, ja karttaan pitäisi piirtyä sen kohdalle selvä merkki. Näin voi tarkistaa, jäivätkö avaimet kuntosalin kaappiin vai minne.

Omaa gps-toimintoa iStubbissa ei sentään ole. Jos joku on toimittanut avaimet eteenpäin löytötavaratoimistoon, tietoa ei välity enää avainten omistajalle.

Pelkän molemminpuolisen paikannuspalvelun lisäksi iStubb avittaa selfiekuvaajia. Sen ainoa nappi toimii nimittäin myös puhelimen kameran kaukolaukaisimena.

Ja jos tapanasi on hukata avainten sijasta lompakko, mikään ei estä sujauttamasta iStubbia kolikkotaskuun.

Erityiskiitoksen iStubb ansaitsee asennuksen helppoudesta. Bluetooth-laitteiden yhdistäminen tuntuu monesti edelleen arpapeliltä, mutta iStubb yhdistyi ilman ongelmia välittömästi jokaiseen kokeiltuun puhelimeen.

Plussat:

Helppo käyttää

Tekee juuri sen mitä lupaa

Miinukset:

Syö jatkuvassa käytössä puhelimen akkua

Hälyttää välillä liian herkästi

Istubb, puhelimen kanssa kommunikoiva avaimenperä, 12,95 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit