Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Basso, jota ei ole ennen koettu

Sonyn kuulokkeilla basso ei vain soi korvissa. Se tärisyttää koko päätä.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
sony
Kuva: sony

Päällisin puolin Sonyn kuulokkeet näyttävät aivan tavallisilta korvalehdet peittäviltä kuppimallisilta luureilta.

Soinniltaan ne eivät erotu kilpailijoista hyvässä eivätkä pahassa. Oikean puolen kupista löytyy kuitenkin kytkin, jota painamalla kytketään päälle bassokorostus ja värinätoiminto.

Ja sitten alkaakin tapahtua.

Ensimmäinen kokeilukerta saa leveän hymyn kasvoille, niin erikoiselta kokemus aluksi tuntuu. Kuulokkeet värisevät päässä bassojen tahdissa. Ajatuskin tuntuu hassulta, ja hassulta se myös tuntuu.

Basson ja värinän määrää voi säätää liukukytkimellä. Ääriasennossa värinää on liikaa lähes mihin tahansa tilanteeseen. Omia korvia miellyttävä asento löytyy vain kokeilemalla.

Myös musiikkityylillä on väliä. Vanha 1960-luvun rokki ei korostuksella muutu ainakaan paremmaksi, mutta 1990-luvun tanssilattiamuistot verestyvät toiminnolla väkevästi.

Värinä ei kuitenkaan ole parhaimmillaan musiikissa. Sen sijaan elokuviin ja erityisesti toimintapeleihin se tuo aivan uutta potkua. Rynnäkkökiväärin potku ja käsikranaattien räjähtelyt tuntuvat pelaajan päässä. Pimeässä huoneessa pelattuna uppoutuminen pelimaailmaan ulottuu aivan uusiin syvyyksiin.

Hankalaa on, että kuulokkeet painuvat päätä vasten erittäin tiukasti. Niin pitääkin, jotta tärinä välittyy päähän tehokkaasti, mutta samalla korvalehdet ärtyvät viimeistään parin tunnin kohdalla. Pään päällä olevasta pannasta on myös jätetty pehmusteet pois.

Virtalähteenä ei ole akkua vaan kaksi aaa-kokoista paristoa ladattavan akun sijasta. Se on hiukan erikoista ja kertakäyttöistä.

Toinen ei niin tätä päivää oleva asia on se, että ääni kulkee kuulokkeisiin johtoa pitkin, ei langattomasti.

Plussat:

Ennen kokematon bassotoisto

Mahtavat pelikäytössä

Miinukset:

Painavat korvalehtiä

Syövät nopeasti paristot

Sony MDR-XB450BV -kuulokkeet, 90 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit