Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ja laukku heiluu näin

Asuksen hempeän käsilaukkumainen uutuustabletti on tähän hintaan kelpo ostos.

Tekniikka
 
Aleksi Vähimaa
asus
Asus MeMO Pad 7 muodot sai inspiraationsa naisten tyylitellyistä käsilaukuista.
Asus MeMO Pad 7 muodot sai inspiraationsa naisten tyylitellyistä käsilaukuista.

Se sai kuulemma innoituksensa designkäsilaukuista. Ja siltä se kieltämättä vähän näyttää, ainakin jos valitsee laitteen väriksi tällaisen hempeän samppanjan.

Asuksen MeMO Pad 7 on parhaiten pieniin käsiin istuva tabletti. Alle 300-grammainen ja seitsemäntuumainen laite sujahtaa helposti takintaskuun tai käsilaukkuun.

Pienessä tabletissa on kokoluokkaansa nähden todella terävä näyttö. Väritoistokin on hyvä. Näytön ainoa pulma on automaattinen taustavalon kirkkaussäätö. Se vaihtelee kirkkautta tauotta ärsyttävästi, joten sen kytkee mieluiten kokonaan pois päältä.

Asuksen sisällä raksuttaa Intel Atom -suoritin, toisin kuin yleensä Android-tableteissa. Se edustaa siis samaa tekniikkaa kuin perinteisissä pöytäkoneissa ja kannettavissa.

Varsinaisten tietokoneiden mittapuulla Atomin suorituskyky on vaatimaton, mutta tablettien maailmassa sen laskentateho jää vain hieman jälkeen kaikkein nopeimmista arm-järjestelmäpiireistä.

Hintaluokassaan Asuksen suorituskyky onkin erinomainen. Akkukestokin yltää ilahduttavasti yli kymmenen tunnin videotoistoon.

Hinnan ja suorituskyvyn poikkeuksellisen hyvä suhde selittyy sillä, että Intel myy mobiililaitteisiin tarkoitettuja Atom-suorittimia valmistajille tappiolla saadakseen edes jonkinlaisen jalansijan tableteissa ja puhelimissa.

Käyttäjälle Intel-suorittimen käyttö ei näy juuri mitenkään. Lähes kaikki Android-sovellukset toimivat myös MeMO Pad 7:ssä ongelmitta.

Muutamia poikkeuksiakin löytyy: jotkin vanhemmat pelit ja esimerkiksi Microsoft Officen tablettiversio eivät toimi.

Intel-tabletit eivät saa myöskään ohjelmistopäivityksiä ensimmäisten joukossa, sillä Android-käyttöjärjestelmän 5.0-version eli Lollipopin kehitys Intel-alustalle on vielä kesken.

Asuksen ZenUI-käyttöliittymä ole Android-laitteiden sekavimmasta päästä, mutta muutama asia siinä ärsyttää.

Lukitusnäyttö tahmailee jatkuvasti, ja Asuksen oma, kehnosti toteutettu näppäimistö on syytä vaihtaa heti kättelyssä parempaan. Lisäksi laite on tupaten täynnä Asuksen omia, tarpeettomia sovelluksia. Kameroiden surkea laatu voi ärsyttää niitä, jotka tykkäävät ottaa tabletilla kuvia.

Kauneusvirheistä huolimatta 300 euroa ei ole paha hinta suorituskykyisestä ja hyvällä näytöllä varustetusta 4g-tabletista.

Plussat:

 Edullinen

 Kelpo suorituskyky

 Terävä näyttö

Miinukset:

 Pumppaava taustavalo

 Kehno näppäimistö

 

Asus MeMO Pad 7, 299 e (4g-malli,
vain wlan-yhteydellä varustettuna noin 200 e).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit