Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ensiarviot Applen kellosta olivat viileät

Mihin älykelloa oikeastaan tarvitaan, pohtivat Apple Watchia koekäyttäneet arvioijat.

Tekniikka
 
Helsingin Sanomat
Stefanie Loos REUTERS
Apple Watch -älykello
Apple Watch -älykello Kuva: Stefanie Loos REUTERS

Ensimmäiset riippumattomat arviot Apple Watch -älykellosta ovat ilmestyneet Yhdysvalloissa.

Laite ei saanut teknologiajournalisteja hihkumaan innosta. Sanomalehtien ja teknologiasivustojen arvioijat pitävät kelloa parhaana tähän asti julkaistuna älykellona. Monet kuitenkin epäilevät, onko tämäkään tarpeeksi tekemään laitteesta oikeasti hyödyllisen.

Wall Street Journal esittää kenties myönteisimmän arvion kellosta. "Älykelloissa on lopulta järkeä", kuului arvion otsikko.

Wall Street Journalin mukaan kello helpottaa esimerkiksi puhelimen notifikaatioiden eli muistutusten vilkuilua. Silti lehti pitää älykelloa vain "lopullisen kokemuksen luonnoksena".

New York Timesin arvio on pääosin positiivinen: kellon käyttäminen on vaikea oppia, mutta kun käyttöliittymään tottuu, kellosta löytyy elämää helpottavia ominaisuuksia.

Kellon ensimmäinen versio ei silti välttämättä ole jokaista varten. New York Times näkee laitteessa kuitenkin potentiaalia "muuttaa maailmaa".

The Verge -teknologiasivuston arvio on varsin kriittinen. Pitkässä jutussa moititaan erityisesti kellon hitautta.

The Vergen mukaan laitteen käyttöliittymä on osin sekava, vaikka Apple onkin rakentanut tähän asti parhaan älykellon. "Kukaan ei näytä vielä keksineen, mihin älykelloja oikeastaan tarvitaan", teknologiasivusto kirjoittaa.

Bloomberg on samoilla linjoilla. Se sanoo, että kello voittaa kaikki kilpailijansa, mutta jokapäiväiseen käyttöön sen ansiot eivät välttämättä riitä.

Applen älykello tuli perjantaina ennakkotilaukseen Yhdysvalloissa, Britanniassa, Saksassa ja joissakin muissa maissa. Kellolla voi muun muassa vastaanottaa puhelimen muistutuksia, käyttää yksinkertaisia sovelluksia ja lähettää viestejä.

Ensimmäiset ostajat saavat kellon näillä näkymin parin viikon päästä. Suomessa kelloa ei vielä voi ostaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit