Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS testasi kännykkäjättien lippulaivat

Kumpi on parempi: Samsungin Galaxy S6 Edge vai Applen iPhone 6 plus?

HS:n testissä Samsungin Galaxy S6 Edge ja Applen iPhone 6 plus.

Tekniikka
 
Osku Kannisto
Kimmo Taskinen HS
Vasemmalla Applen lippulaivapuhelin, iPhone 6 plus, oikealla Samsungin, Galaxy S6 edge.
Vasemmalla Applen lippulaivapuhelin, iPhone 6 plus, oikealla Samsungin, Galaxy S6 edge.

Samsung Galaxy S6 Edge

Galaxy S6 edge on kuin myyntimiehen unelma. Siinä on kaikki uudet tekniikat, joita puhelimiin on toistaiseksi keksitty.

Suorituskyvyltään Samsungin lippulaivamalli on oikeastaan kuin puhelin tulevaisuudesta. Osa sen ominaisuuksista menee hukkaan, koska Android-sovelluksia ei vielä pitkään aikaan suunnitella näin tehokkaille laitteille. Niinpä puhelimen kahdeksan ytimen tarjoamasta huimasta suorituskyvystä on eniten hyötyä, kun käyttää monta ohjelmaa yhtä aikaa.

S6 edgen erottaa kilpailijoistaan myös näyttö, joka kaartuu sivuille molemmilta sivuiltaan. Se onkin päällepäin sen jännittävin uusi ominaisuus.

Sivunäyttö toimii yökellona, mutta muuten sen käyttö on turhan hankalaa. Siihen ei ole vielä fiksuja sovelluksia.

Puhelimen näyttö on tarkka ja kontrasti huikea. Värit toistuvat ylikylläisinä. Valitettavasti näytön kirkkaus on vaaleissa kuvissa heikko. Näyttö myös peilaa ulkoisia valolähteitä häiritsevästi.

Kamera vastaa laadultaan hyvää pokkaria. Kuvaamaan pääsee sekunnissa klikkaamalla kotinäppäintä kahdesti lepotilassa.

Kameran 16 megapikseliä taltioi yksityiskohdat erinomaisesti, kunhan valoa on riittävästi. Pimeässä kuviin tulee helposti kohinaa ja sumeutta. Videokuvaus onnistuu täysteräväpiirron ohella 4k-tarkkuudella.

Suoritusteho ja erittäin tarkka näyttö vaativat kuitenkin veronsa akkukestosta. Aktiivisessa normaalikäytössä puhelin on ladattava joka yö, todella aktiivisessa käytössä jopa kesken päivän.

Käyttöliittymässä Samsung on ottanut isoja askelia kohti Applen helppokäyttöisyyttä, mutta ihan samaan se ei vielä yllä.


Plussat

 Tyylikäs

 Erinomainen suorituskyky

 Hyvä kamera

Miinukset:

 Sivunäyttö tuntuu turhalta

Samsung Galaxy S6 edge -älypuhelin, 849–1 049 euroa.

Apple iPhone 6 plus

Applen lippulaivapuhelin, iPhone 6 plus, on nyt puolen vuoden ikäinen. Silti se vaikuttaa tuoreelta: ominaisuudet ovat nykyaikaisia ja muotoilu ajatonta.

IPhone 6 plussan isoin uudistus oli sen kookas, 5,5-tuuman näyttö. Puhelin tuntuu kookkaalta, mutta viikon käytön jälkeen se ei enää haittaa.

Värit toistuvat Applen lippulaivapuhelimessa Samsungia luonnollisempina. Näytön kirkkaus on myös parempi ja heijastukset pysyvät hyvin kurissa.

Puhelimen iso koko on mahdollistanut suuren akun. Eroon huomaa myös pienempään iPhone 6:een. Plussan akkua ei saa kulutettua päivässä loppuun. Normaalissa käytössä se riittää hyvin kahdeksi päiväksi.

Suoritusteho ei yllä aivan Samsungin tasolle. Todellisuudessa tehosta saadaan kuitenkin enemmän irti, sillä sovelluskehittäjät optimoivat ohjelmiaan ja varsinkin pelejään iPhoneille ahkerasti. Se on mahdollista, koska iPhone-mallistossa on vain muutama puhelin ja niitä kaikkia on myyty kymmeniä miljoonia.

Kahdeksan megapikselin kamera kuulostaa vaatimattomalle Samsungin rinnalla. Se ei taltioi yksityiskohtia yhtä tarkasti. Kuvanlaatu on kuitenkin hyvä, ja kamera pärjää pimeässä Samsungia paremmin. Videokuvaus sen sijaan ei onnistu 4k-tarkkuudella, kuten Samsungissa.

IPhonen todellinen viehätys on sen helppokäyttöisyys. IOS-käyttöjärjestelmä on aloittelijaystävällinen ja rakentuu pitkälti käyttäjän asentamien sovellusten käyttöön.

Käyttömukavuus paranee entisestään, jos kotoa löytyy tuore iPad tai Mac-tietokone. Tällöin esimerkiksi kaikki puhelut ja tekstiviestit voidaan hoitaa millä tahansa laitteella, kun iPhone on kotona.

Plussat:

 Helppo käyttää

 Hyvä akkukesto

Miinukset:

 Ei 4k-videokuvausta

HS:N TUOMIO: Apple iPhone 6 Plus on testin voittaja.

Apple iPhone 6 plus -älypuhelin, 799–999 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit