Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sehän on suomalainen

Edullisia Windows-tabletteja työntyy kauppoihin joka suunnasta. Uusin on Suomessa suunniteltu Eve T1.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
Kimmo Taskinen HS
Eve T1 on Suomessa suunniteltu Windows-tabletti.
Eve T1 on Suomessa suunniteltu Windows-tabletti. Kuva: Kimmo Taskinen HS

Yksi vuoden erikoisimmista uutuustableteista on suomalainen Eve T1.

Kuulit oikein. Se on suomalainen.

Tosin Evessä on suomalaista vain suunnittelu. Itse laite on valmistettu kiinalaisten alihankkijoiden tehtaissa, kuten käytännössä kaikki kilpailijoidenkin laitteet.

Aikaan on saatu näppärä kokonaisuus. Etenkin ensituntuma on huomattavasti jykevämpi kuin huippuedullisissa tableteissa. Näppärä oivallus on tabletin takapuolen voimakas kumimainen kuviointi, joka estää sitä lipsumasta kädestä.

Kaikkein halvimmista tableteista löytyy yleensä vain gigatavun verran keskusmuistia ja 16 gigatavua tallennustilaa. Eve tuplaa molemmat lukemat.

Kahden gigatavun keskusmuisti jouduttaa huomattavasti sovellusten käyttöä, ja suoritinkin on hieman nopeampi kuin halvimmissa laitteissa.

Tallennustilan laajentuminen 32 gigatavuun on erityisen näppärää siksi, että Microsoftin sovelluskaupasta asennettuja sovelluksia ei voi virallisesti asentaa muistikortille, pelkästään sisäiseen muistiin. Mikäli tila kuitenkin täyttyy, voi rajoituksen onneksi kiertää suhteellisen helposti, ja siirtää ohjelmat laitteeseen asennetulle muistikortille.

Liitäntöjä laitteessa ei juuri ole. Pohjasta löytyy usb-mallinen latauspistoke, jonka saa sopivalla kaapelilla muunnettua usb-liitännäksi. Siihen voi kytkeä vaikkapa näppäimistön tai hiiren. Ulkoista näyttöä ei saa kaapelilla kiinni, mutta jos on Miracast-tekniikkaa tukeva näyttö tai televisio, sellaiseen Even kuvan voi lähettää langattomasti.

Uuden, Windows Phone -maailmaa muistuttavan käyttöliittymän kanssa Even toiminta on erittäin sujuvaa. Jos siirtyy perinteisen Windowsin työpöydälle, käyttö ei ole aivan yhtä liukasta. Silti sekin toimii yllättävän hyvin, vaikka tekstit muuttuvat kahdeksantuumaisella näytöllä välillä kiusallisen pieneksi.

Mitään uutta ja erikoista Eve ei silti tuo tablettimarkkinoille. Hyvin samankaltaisilla ominaisuuksilla varustettuja laitteita on muillakin valmistajilla.

Eveen verrattuna kilpailijoiden etu on, että muutaman kympin lisämaksusta niihin saa myös Evestä puuttuvan sim-korttipaikan.

Plussat:

 Reilusti keskusmuisia ja tallennustilaa

 Ei lipsu kädestä

Miinukset:

 Ei sim-korttipaikkaa

Eve T1 Windows-tabletti, 159 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit