Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Facebook teki vuodessa saman, mihin radiolla meni lähes 40 vuotta

Instagramin tykkää-nappia painetaan miljardi kertaa joka päivä. Se ja seitsemän muuta faktaa sosiaalisesta mediasta.

Tekniikka
 
colourbox
Kuva: colourbox

1 Kesti 38 vuotta ennen kuin radio saavutti 50 miljoonaa kuulijaa. Facebook keräsi yli 200 miljoonaa käyttäjää alle vuodessa.

2 Facebook omistaa valtavan määrän Facebookin-vastaisia nettiosoitteita, kuten IHateTheFacebookLikeButton.com.

3 Suomen suosituin sosiaalinen media on YouTube. Sitä käyttää vähintään kuukausittain 76 prosenttia suomalaisista. Ahkerimpia kävijöitä saitilla ovat nuoret. Facebook on melkein yhtä suosittu, mutta sen aktiivikäyttäjät ovat selvästi vanhempia. YouTubella on Suomessa enemmän katsojia kuin esimerkiksi Sub-, Jim- ja Yle Teema -kanavilla. Tv-kanavana YouTube olisikin Suomen kolmanneksi suurin.

4 Instagramin tykkää-nappia painetaan miljardi kertaa joka päivä. Kun Instagramiin liitettiin mahdollisuus lähettää palveluun videoita, käyttäjät lähettivät niitä ensimmäisen vuorokauden aikana viisi miljoonaa kappaletta.

5 Suomessa Twitteriin kuuluu noin 302000 ihmistä. Aktiivisimpia käyttäjiä ovat poliitikot, urheilijat ja toimittajat sekä muut median ja viestinnän kanssa työskentelevät. Suosituimpia suomalaisia tviittaajia ovat kilpa-autoilija Heikki Kovalainen (320 000 seuraajaa), taidemaalari Rauli Mård (230 000), pääministeri Alexander Stubb (202 000), laulaja Tarja Turunen (133 000) ja toimittaja Tuomas Enbuske (106 000). Vertailun vuoksi: Ruotsin pääministerillä Stefan Löfvenillä seuraajia on 7 400.

6 Treffipalvelu Tinderillä on 50 miljoonaa aktiivista käyttäjää. He tarkistavat Tinder-tilinsä 11 kertaa päivässä ja viettävät palvelussa päivittäin keskimäärin puolitoista tuntia.

7 Vine on Suomessa vielä melko tuntematon sosiaalinen media. Se koostuu kuuden sekunnin mittaisista videoista. Yksi suomalaisista edelläkävijöistä Vinessä on Euroopan unionin komissaari Jyrki Katainen. Hänen nimissään on palvelussa julkaistu viisi videota, jotka on katsottu kuusituhatta kertaa. Kataisella on 124 seuraajaa. Pätkävideoissa Katainen antaa haastattelua amerikkalaiselle tv-kanavalle, tutustuu yrityksiin, astuu junaan ja seuraa pyöräilykisaa.

8 YouTuben omistavan Google-yhtiön palveluksessa on ollut myös vuohia. Vuonna 2009 yhtiö vuokrasi 200-päisen lauman laiduntamaan päämajan ympäristöön Pohjois-Kalifornian Santa Claraan. Vuohet söivät nurmikenttiä siisteiksi, lannoittivat maata sekä vähensivät maastopalon vaaraa. Eläimiä kaitsi Jen-niminen bordercollie.

Lähteet: Viestintätoimistot Dagmar ja Netprofile, Mashable, Social Bakers, Kansainvälinen poliisipäälliköiden yhdistys, Marie Claire, Google.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit