Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kevyt mutta kallis selfie-puhelin

Toisin kuin kilpailijansa Apple, Samsung tuuppaa markkinoille uutuuksia koko ajan.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
samsung

Samsung hallitsee yhdessä Applen kanssa älypuhelinmarkkinoita murskaavalla ylivoimalla. Eteläkorealainen toimii kuitenkin aivan päinvastoin kuin sen pahin kilpailija Yhdysvalloissa.

Kun Apple julkistaa iPhonen seuraajan kerran vuodessa, Samsungin tapa on tuupata kauppoihin erikokoisia ja -hintaisia malleja tämän tästä.

Viimeksi Samsung toi markkinoille lippulaivamallinsa Galaxy S6:n kaksi eri versiota ja vähän aiemmin lippulaivamalleja vaatimattomamman Galaxy A3:n.

Galaxy A3 pyrkii valtaamaan itselleen tilaa huippumallien ja halvimpien puhelimien välistä. Ensivilkaisulla ei ole vaikea keksiä, mistä tuotteen muotoilu on lainattu. Jos puhelimen laittaa Applen iPhone 5S:n viereen, pöydällä on kuin sisko ja sen veli.

Kädessä A3 tuntuu kuitenkin huomattavasti iPhonea kevyemmältä, vaikka vaaka paljastaa, että puhelinten painoero on vain kymmenisen grammaa. Ohuempi muotoilu ja täysmetallireunukset saavat laitteen vaikuttamaan kokoaan kevyemmältä.

A3:n käyttöjärjestelmä on Androidin versio 4.4 eli Kitkat. Uusin Lollipop-päivitys on tulossa valmistajan mukaan saataville myöhemmin.

Puhelimen näyttö on 4,5 tuumaa, ja sen resoluutio on jo hieman vanhahtava 540 x 960.

Puhelimen suoritinkaan ei ole uusin ja nopein. Peruskäytössä tämä ei haittaa, mutta raskaimmat pelit hyötyisivät suuremmasta nopeudesta.

Tallennustilaa on 16 gigatavua, ja lisätilaa varten löytyy korttipaikka. Sekä muistikortti, että sim-kortti vaativat neulamaisen työkalun käyttöä asennusta varten, avattavaa takakantta puhelimessa ei ole. Täten myöskään akkua ei voi vaihtaa kotikonstein.

Takapuolen kamerassa on kahdeksan megapikseleitä, etukamerassa viisi.

Selfieitä varten kameroissa on muutama näppärä lisäys. Etukameralla voi ottaa "laajakuva-selfieitä" yhdistämällä kolme vierekkäistä kuvaa. Takakameralla voi puolestaan määritellä puhelimen napsaisemaan kuvan, kun kamera havaitsee oikeassa kohdassa naaman.

Galaxy A3 näyttää kivalta ja tuntuu kädessä hyvältä. Sisuksiensa puolesta se on kuitenkin pahasti ajastaan jäljessä, ainakin 300 euron hintaansa nähden.

Plussat:

 Kevyt, kivasti muotoiltu

 Hyvät selfie-ominaisuudet

Miinukset:

 Heikko suorituskyky

 Kallis

Samsung Galaxy A3 -älypuhelin, 299 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit