Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuleeko tässä Applen tappaja?

Kevyen kannettavan tietokoneen ei tarvitse olla tehoton kirjoituskone.

Tekniikka
 
Olli-Pekka komonen
acer
Acer Aspire S7:n sisuksissa on tehokas Intelin suoritin.
Acer Aspire S7:n sisuksissa on tehokas Intelin suoritin. Kuva: acer

Erittäin kevyen kannettavan tietokoneen ei tarvitse olla tehoton kirjoituskone. Sellaisen sisuksista voi löytyä myös rutkasti vääntöä.

Tämän osoittaa tietokonevalmistaja Acer.

Applen tuotejulkistukset keräävät aina valtavan huomion, niin myös uuden Macbookin. Osa huomiosta tosin keskittyi koneen heikkoon suorituskykyyn ja liitäntöjen puutteeseen.

Macbookin kanssa samoista markkinoista kilpaileva Acer Aspire S7 ratkoo huippuohuen kannettavan yhtälöä aivan toisella tapaa. Aspiren sisuksissa sykkii erittäin tehokas Intelin Core i7 -suoritin, ja kiintolevy on viritetty tuplasti tavallista nopeammaksi.

Myös langaton verkkoyhteys käyttää nopeinta mahdollista standardia. Aspiren käyttö onkin erittäin sutjakkaa, ja se venyy jopa raskaaseen videoeditointiin. Erityisen hieno ominaisuus on tavallinen hdmi-liitäntä, jolla koneen saa kiinni lähes mihin tahansa ulkoiseen näyttöön, televisioon tai videotykkiin ilman erikoisjohtoja tai adaptereita.

Paljon tietokoneella kirjoittava ilahtuu Acerin näppäimistön tuntumasta. Valitettavasti näppäimistöön liittyy myös suunnittelumoka. Caps Lock- ja Enter-nappuloiden muotoilu on omaperäinen, ja aivan niiden viereen on ahdettu muita näppäimiä. Tämä tuottaa jatkuvia kirjoitusvirheitä ainakin alkuvaiheessa.

Suuri teho tuo mukanaan yleensä sivutuotteena myös paljon lämpöä. Lämmön pois siirtämiseen tarvitaan tuuletinta, joka puolestaan tuottaa melua.

Tämänkin ongelman ratkaisussa Acer on onnistunut. Edes äärimmilleen rasitettuna koneen tuulettimen ääni ei ylitä ärsytyskynnystä.

Ilmanvaihtoaukot on myös nokkelasti sijoitettu koneen taakse, ei alle. Näin läppäriä voi näpytellä vaikkapa illalla sängyllä maaten, eikä peitto tuki tuuletusaukkoja, jotka monissa koneissa on sijoitettu pohjasta.

Huippuluokan suorituskyvyn vastapainona on valitettavasti heikko akunkesto. Koneen akku hyytyi jo kolmen tunnin kohdalla nettivideon katselussa, kun näyttö oli säädetty kirkkaimmilleen.

 

 

Plussat:

 Näyttä hyvältä

 Tehokas

 Monipuoliset liitännät

 

Miinukset:

 Heikko akunkesto

 

Acer Aspire S7 -kannettava, 1 599 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit