Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tässä kuulokkeet, joita ei laiteta korville

Cynaps Mint -kuulokkeet tuovat äänen värinällään suoraan ihmisen kalloon

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
Cynaps mint
Kuva: Cynaps mint

Kaikkihan tuntevat yhden Aku Ankka -seikkailujen peruskuvioista. Aluksi Pelle Peloton esittelee Roope Ankalle mullistavan keksinnön. Roope alkaa valmistaa keksintöä tehtaissaan, ja lopulta koko Ankkalinna on aivan hullaantunut uudesta laitteesta – kunnes jokin menee pahasti vikaan.

Todellisen maailman keksijöiden ei kuitenkaan enää nykyaikana tarvitse turvautua ideoidensa esittelyyn äreille miljonääreille. Joukkorahoituspalveluiden, kuten Kickstarterin tai Indiegogon, välityksellä kerätään koko ajan rahaa tuhansille jännittäville projekteille.

Vaikka yksittäiset rahoitussummat ovatkin yleensä pieniä, kertyy pienistä puroista suuri virta. Mielenkiintoiset tuotteet keräävät satojatuhansia muutamassa päivässä. 3d-tulostuksen avulla voidaan puolestaan edullisesti valmistaa tuotteita jopa hyvin pieniä määriä.

Nämä seikat ovat tuoneet markkinoille Cynaps Mintinkin.

Rahoituksen ja valmistustekniikan lisäksi Cynapseissa on takana jännittävä idea. Korvat jäävät näin vapaaksi esimerkiksi kuuntelemaan liikenteen ääniä. Niitä mainostetaankin erityisesti pyöräilijöiden ja motoristien käytettäväksi.

Cynaps Mint on tuote, josta haluaisi kovasti tykätä. Valitettavasti rahojensa vastineeksi saa keskeneräisen tuotteen. Kuulokkeet ja niihin kuuluva bluetooth-vastaanotin on tulostettu halvalla 3d-tulostimella. Pinnat ovat kauttaaltaan röpöliäisiä, ja tulostusjälki on kaukana viimeistellystä ja sileästä.

Toisekseen kuulokkeiden langattomassa vastaanottimessa on säästetty väärässä paikassa, ja kaikki laitteen toiminnot on yritetty mahduttaa kahteen nappulaan. Virran kytkeminen, äänenvoimakkuuden säätäminen, musiikkikappaleiden välillä siirtyminen ja bluetooth-paritus puhelimen kanssa vaativat toimiakseen hieman eripituisia painalluksia. Kovin hankalaa.

Pyöräilykypärän alle kuulokkeet sai ujutettua mukavasti. Moottoripyöräkypärän kanssa kokeillessa niille ei kuitenkaan keksitty paikkaa, jossa peukalonpään kokoiset mokkulat eivät olisi painaneet kalloa epämukavasti.

Kaiken huipuksi kuulokkeiden äänenlaatu ei vastannut valmistajan lupaamaa "huippukirkasta" toistoa. Lähempänä totuutta ovat esimerkiksi termit tunkkainen ja ohut.

Mikäli haluaa jatkuvasti pyöräillessään puhua puhelimeen, voi Cynapseja suositella handsfree-ratkaisuksi. Musiikinkuuntelu niillä ei valitettavasti ole nautinto millään mittarilla.

Plussat:

 Idea

Miinukset:

 Viimeistely

 Heikko äänenlaatu

 Sopivuus moottoripyöräkypärään

 

Cynaps Mint, ääntä suoraan kalloon välittävät kuulokkeet, hinta noin 80 euroa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit