Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

LG:n uusi superpuhelin on hieman käyrä – näppäimet löytyvät takapuolelta

Korealaispuhelimen käyttönäppäimet löytyvät luurin takapuolelta

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
LG
Kuva: LG

Korealainen LG ilmoittautui mukaan huippuluokan älypuhelinten kisaan viimeistään viime vuonna, kun se toi markkinoille G3-mallin. Nyt uusi G4 yrittää haastaa Samsungin ja Applen kalleimmat mallit.

Android-käyttöjärjestelmää käyttäviä puhelimia on vaikea erottaa toisistaan. Niin samankaltaisia suorakaiteita ne ovat. Valmistajat yrittävätkin keksiä mitä erikoisempia asioita erottuakseen.

G4:n jippo on sen nahkainen takakansi. Äärimmäisen ohueksi käsitelty nahkapinta ei tosin tunnu aidolta nahalta. Eläinten oikeuksien ystäville tarjolla on myös keraamisella takakannella varustettu malli.

Toinen erikoisuus on käyttönäppäinten sijoittaminen puhelimen takapuolelle, kuten LG:n muissakin malleissa. Aluksi oudolta tuntuvaan ratkaisuun tottuu nopeasti. Etusormi hakeutuu oikealle kohdalle automaattisesti. Hetken päästä alkaa kummastella, miksi muut valmistajat eivät ole omineet näppäinasettelua.

Puhelin on myös aavistuksen kaareva. Ei niin paljon että se tuntuisi käteen, mutta sen verran, että pöydälle laskettuna näytön lasin ja pöydän väliin jää pieni ilmarako. Ratkaisu hidastanee näytön naarmuuntumista käytössä.

G4:ssä on panostettu 16 megapikselin kameraan. Nopea käynnistys ja salamannopea laser-tarkennus mahdollistavat kuvien nappaamisen nopeasti. Ensimmäistä kertaa älypuhelimessa nähtävä värianturi puolestaan yrittää saada kuviin mahdollisimman luonnolliset värit.

Värianturin lisäksi puhelimessa on kvanttitekniikkaa hyödyntävä näyttö. Siitä johtuen kuvat näyttävät puhelimen näytöllä upeilta.

Kuvat voi tallentaa myös ammattilaisten suosimassa raw-muodossa. Siten niitä voi muokata kuvankäsittelyohjelmilla.

Selfie-otoksia varten etukamerasta löytyy peräti kahdeksan megapikseliä. Kameran näyttöä voi käyttää tarvittaessa kuvausvalona. Kuvaus onnistuu käsimerkkejä näyttämällä – siis ilman napin painallusta.

Erityisen miellyttävä yllätys löytyy takakannen alta. Sieltä löytyvät nimittäin nykyisin tuiki harvinaiseksi käyneet vaihdettava akku ja muistikorttipaikka.

Löytyykö LG:n superpuhelimesta moitittavaa? Kyllä. Laitteeseen on valittu hieman hitaampi suoritin kuin esimerkiksi Samsung Galaxy S6-puhelimeen. Peruskäytössä eroa ei huomaa, mutta uusimpien 3D-pelien pelaamisessa parempi laite on Samsung.

Tehottomampi suoritin ei valitettavasti vaikuta akunkestoon. Aamulla laturista irrotettu puhelin hyytyi tehokäytössä jo ennen iltaa.

Plussat:

 Näyttö

 Kamera

 Näppäimet nerokkaasti takakannessa

 Irrotettava akku

 Muistikorttipaikka

Miinukset:

 Akunkesto

 

LG G4 älypuhelin, 699 euroa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit