Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Älykästä punnitusta

Tämä vaaka paitsi kertoo painosi, analysoi rasvaprosenttisi ja tarkkailee liikkumistasi, niin myös vinkkaa, tarvitsetko sateenvarjon mukaasi aamulla töihin lähtiessäsi.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
WiThings

Älykäs puntari– se kuulostaa hullunkuriselta idealta. Mutta jo lyhyen kokeilun jälkeen alkaa kummastuttaa muiden perinteisten kodinlaitteiden vähä-älyisyys.

Sveitsiläisen WiThingsin tuotteet ovat raikas tuulahdus tulevaisuudesta, jossa ihmisten lisäksi myös kaikki esineet ovat internetissä. Mahtipontisesti nimetty Smart Body Analyzer WS-50 –vaaka hämää yksinkertaisella ulkonäöllään. Vaa'an oma näyttö on digitaalimallia, mutta tuo mieleen enemmin 1990-luvun kuin tämän tai seuraavan vuosikymmenen. Hetken punnituksen jälkeen sen erityisominaisuudet kuitenkin ilmenevät. Painon lisäksi vaaka analysoi kehon rasvaprosentin, pulssin ja huoneen lämpötilan sekä ilmanlaadun.

Vaaka on helppo liittää kodin langattomaan verkkoon mobiilisovelluksen avulla. Kunhan sen on tehnyt, lähettää vaaka tiedot samantien WiThingsin pilvipalveluun. Oman laihdutuskuurin edistymistä voi siten seurata helposti. Tietoja ei tarvitse erikseen kirjata mihinkään, riittää, että astuu joka aamu vaa'alle. Nerokasta ja näppärää!

Vaaka on selvästi tarkoitettu käytettäväksi aamuisin ennen töihin lähtöä. Mittausten lisäksi se myös nimittäin kertoo tulevan säätilan, ja muistuttaa nappamaan mukaan sateenvarjon, mikäli sääennuste lupaa sadetta. Useampikin perheenjäsen voi käyttää vaakaa, sillä se tunnistaa käyttäjänsä painon perusteella automaattisesti. Mikäli kahden käyttäjän painot ovat liian lähellä toisiaan, valitaan oikea käyttäjä yhdellä jalalla seisomalla.

Vaaka, puhelin ja tietokone keskustelevat WiThingsin pilvipalvelun kanssa. Lisäksi siihen voi yhdistää yrityksen valmistaman aktiivisuusrannekkeen.

WiThings Activité Pop –kello on ulkoisesti perinteinen viisarikello. Se ei siis itsessään juurikaan osaa kertoa käyttäjälleen asioita. Digitaalisen näytön ja monipuolisten toimintojen puuttumisen vastapainona on pitkä akkukesto. Tavallinen nappiparisto antaakin kellolle virtaa jopa kahdeksan kuukauden ajan!

Kello tarkkailee käyttäjänsä liikuntaa, ja antaa siitä palautetta mobiilisovelluksen tai nettipalvelun kautta. Aikaa näyttävien viisarien lisäksi kellotaulussa on nollasta sataan etenevä lisämittari, joka kertoo esimerkiksi kuinka lähellä päivän kävelytavoitetta ollaan. Kello suorittaa mittauksia myös öisin, ja sen ansiosta WiThingsin palvelu pitää kirjaa yöunien laadusta. Erittäin kätevä on kellon herätysominaisuus. Piippauksen sijasta kello herättää värisemällä ranteessa. Näin vieressä nukkuva kumppani saa jatkaa uniaan, jos aamuherätykset ovat eri aikaan.

Plussat:

 Erittäin helppo tapa seurata laihdutuskuurin onnistumista

 Yksinkertainen ottaa käyttöön

Miinukset:

 Aktiivisuusrannekkeen vähäiset ominaisuudet

 Herätystoiminto tärisee kovin heikosti

 

WiThings Smart Body Analyzer WS-50 –vaaka ja WiThings Activité Pop –aktiivisuusranneke.
Hinta: vaaka: 150 euroa aktiivisuusranneke/kello: 150 euroa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!