Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolikon kokoinen tietokone joka kotiin

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
Micro:bit-tietokone.
Micro:bit-tietokone.

Iso-Britannian yleisradio BBC aikoo lahjoittaa vuosittain jokaiselle 11-vuotiaalle koululaiselle ilmaisen tietokoneen. Juuri paljastettu Micro:bit –kone ei kuitenkaan ole pöydänkulmalla jököttävä laatikko tai ohut läppäri, vaan äärimmäisen pienikokoinen, rakenteluun rohkaiseva laite.

Micro:bit on kehitetty yhteistyössä suoritinvalmistaja Armin, mobiilijätti Samsungin, ohjelmistotalo Microsoftin ja pankkiliike Barclaysin kanssa. Suorittimen lisäksi siitä löytyy 25:stä punaisesta led-valosta koostuva "näyttö", kiihtyvyysanturi ja kompassi, kaksi ohjelmoitavaa kytkintä ja viisi sisään/ulos-liitäntää. Miniatyyrikokoon pakatun tietokoneen tarkoitus on opettaa lapsia suhtautumaan tietokoneeseen laitteena, jonka avulla voi luoda uutta, eikä pelkästään kuluttaa olemassa olevia sisältöjä, kuten pelejä ja videoita.

Brittein saarilla Micro:bit-konetta jaetaan siis ilmaiseksi koululaisille. Se tulee saataville myös nettikauppaan, joka on tarkoitus pystyttää syksyn aikana. Laitteen hinnasta ei ole tietoa, mutta yksinkertainen rakenne ja valtaisat valmistusmäärät painavat hinnan varmasti hyvin alas.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!