Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Denon on melko edullinen mutta laadukas kotiteatterivahvistin

Denonin helppokäyttöinen vahvistin tarjoaa roppakaupalla ominaisuuksia pikkurahalla.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
denon
Denonissa on sisäänrakennettu bluetooth-vastaanotin.
Denonissa on sisäänrakennettu bluetooth-vastaanotin. Kuva: denon

Minimaaliset soundbarit ja television alle piiloutuvat soundplate-kaiuttimet ovat nousseet suureen suosioon. Oma vankka kannattajakuntansa on kuitenkin edelleen ratkaisulla, jossa kotiteatterin keskiössä on perinteinen kotiteatterivahvistin.

Denon AVR-X520BT tarjoaa uutta vahvistinta hankkivalle roppakaupalla ominaisuuksia pikkurahalla.

Vaikka televisio nappaakin elokuvista nauttiessa suurimman osan huomiosta, kaiken keskipisteenä toimii kuitenkin vahvistin. Siihen kytketään kaikki muut kotiteatterin osat.

Televisio, blu-ray-soitin, pelikonsolit ja luonnollisesti kaiuttimet. Denoniin voi kytkeä yhteensä viisi kaiutinta tuottamaan tilaääntä. Monipuolisemmat laitteet osaavat hyödyntää jopa seitsemää tai yhdeksää kaiutinta.

Lisäksi Denon tukee kahta bassotaajuuksia toistavaa subwooferia, joilla saa etenkin toimintaelokuvien katselukokemuksen nostettua uudelle tasolle. Valitettavasti kerrostaloasunnossa tuplasubbareilla saa helposti myös naapureiden vihat päällensä.

Kaiuttimien ja eri laitteiden kytkeminen vahvistimeen on todella helppoa. Tarvitsee osata vain kytkeä televisio hdmi-kaapelilla vahvistimeen ja kytkeä virrat päälle.

Tämän jälkeen asennusohjeet esitetään englanninkielisillä teksteillä ja kuvilla television ruudulla. Suomea Denon ei valitettavasti osaa.

Kun kaiuttimet on saatu kiinni, kytketään paketissa mukana tuleva mittamikrofoni pitkällä kaapelilla vahvistimeen ja asetetaan se sohvalle. Lyhyen automaattisen operaation aikana vahvistin säätää eri kaiutinten tasot ja viiveet kohdalleen mikrofonin kuulemien äänten perusteella.

Liitäntöjen osalta vahvistinta voi sekä kehua että haukkua. Laitteen viidestä hdmi-liitännästä peräti kolme tukee huippukorkean tarkkuuden UHD-kuvaa, vaikka laitteita kuvan tuottamiseen ei vielä juuri ole tarjolla.

Liitännät ovat myös uuden HDCP 2.2 -standardin mukaisia, joten vahvistimen avulla pärjää varmasti pitkälle tulevaisuuteen uusien kuvalähteiden ja televisioiden kanssa.

Kaiutinliitännät sitä vastoin ovat heppoisen ja muovisen oloisia. Testiympäristön kaiuttimien järeitä kaapeleita piti leikellä ohuemmiksi, että kaiutinkaapelit ylipäänsä mahtuivat liittimiinsä.

Erittäin mukava ominaisuus on vahvistimen sisäänrakennettu bluetooth-vastaanotin. Puhelimesta tai tietokoneesta voi lähettää suoraan musiikkia langattomasti kotistereoissa kuunneltavaksi.

Yhtä puhelinta käytettäessä toisto sujui ilman ongelmia. Toisen puhelimen kytkeminen vahvistimeen kuitenkin toi mukanaan ongelmia bluetooth-yhteyksien kanssa.

Mobiilisovelluksen avulla puhelinta voi käyttää myös vahvistimen kaukosäätimenä.

Plussaa:

 Riittää pitkälle tulevaisuuteen

 Puhelimesta musiikit soimaan helposti

 Käyttöopastus televisioruudulta

Miinusta:

 Kaiutinliitännät

 Jonkin verran bluetooth-ongelmia


Kotiteatterivahvistin Denon AVR-X520BT.
Hinta noin 300 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit