Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ääniviestejä Tami Tammisen äänellä ja chat-kavereita ympäri maailmaa

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen

Facebook, Messenger ja WhatsApp ovat jo lähes joka puhelimessa. Niiden lisäksi on paljon erilaisia pikaviestinohjelmia, uusimpana suomalaislähtöinen Voicenger. Sillä voi lähettää helposti lyhyitä ääniviestejä.

Ääniviestit kuuluvat vastaanottajan puhelimen kaiuttimesta heti joko aitojen julkkisten, esimerkiksi Kummeli-näyttelijöiden, lausumina tai Jarkko Tammisen imitoimina julkkisääninä. Parasta: "Tami" Tammisen prinsiippien kailotuttaminen kaverin puhelimesta julkisella paikalla.

Voicenger saatavana Androidille ja iOsille. Ilmainen, osa äänistä maksullisia.


Jo 1980-luvulla Suomessa kehitettiin Irc-keskusteluohjelmisto. Vaikka Ircin kultakaudesta on jo vuosia aikaa, Irc-kanavilta löytää edelleen juttukavereita.

Oma viehätyksensä on keskustelun tekstipohjaisuudella. Iällä, kansallisuudella, sukupuolella ja naamalla ei ole väliä. Sovelluksia on kaikille puhelimille, ja perustoiminnoiltaan ne ovat hyvin samankaltaisia. Parasta:Viestit näkyvät heti puhelimessa.

AndroIRC saatavana Androidille. Ilmainen.


Jos chat-kavereita ei tahdo löytyä omasta kaveripiiristä, kannattaa kokeilla MeowChattia. Omien kontaktien lisäksi sillä on helppo jutella tuntemattomien kanssa.

Uusia juttukavereita voi valita maailmankartalta ja keskustella vaikkapa grönlantilaisten kanssa. Osa chattailijoista on mukana puhtaasti aikuishenkisen keskusteluseuran perässä, joten aivan nuorimmille ohjelmaa ei sen söpöstä ulkonäöstä huolimatta voi suositella. Parasta: Uusien ystävyyssuhteiden luominen.

MeowChat saatavana Androidille ja iOSille. Ilmainen. Maksullisia lisäominaisuuksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit