Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS testasi: Plantronicsin kuulokkeet ovat älykkäät ja kevyet

Sovellus auttaa löytämään kuulokkeet kotoa hälytysäänen avulla, muualle jääneet se paikantaa kartalla.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
Plantronics
Anturit tunnistavat, milloin kuulokkeet ovat päässä.
Anturit tunnistavat, milloin kuulokkeet ovat päässä. Kuva: Plantronics

Plantronicsin uudet musiikkikuulokkeet ovat harvinaisen älykkäät. Eikä ultrakevyiden kuulokkeiden äänenlaadussakaan ole moittimista.

Kuulokkeiden nimen loppuosa "sense" viittaa tuntemiseen, ja sille antavat katetta anturit. Ne esimerkiksi tunnistavat, kun luurit otetaan pois päästä, ja käskevät samalla musiikinsoitto-ohjelman painaa pausea.

Takaisin päähän laitettaessa musiikki puolestaan jatkuu ilman nappuloiden painamista. Pipon kanssa kokeillessa tunnistus ei tosin aina onnistunut.

Näppärää on myös automaattinen virrankatkaisu. Vaikka Plantronicsit jättäisi virtakytkimestä päälle, ne sammuvat musiikin loputtua pian automaattisesti.

Perjantaina on-asentoon unohtuneet kuulokkeet ovat siten edelleen täydessä iskussa maanantaina. Hätätilassa käytettävissä on myös perinteinen 3,5 millimetrin liittimillä varustettu kuulokejohto.

Entäpä jos tuli heitettyä kuulokkeet päivän päätteeksi jonnekin, eikä enää muista minne? Plantronicsin mobiilisovelluksella kuulokkeet voi määrätä soittamaan hälytysääntä, jonka avulla niiden pitäisi löytyä kotoa.

Sovelluksesta voi tarkistaa senkin, jos BackBeatit jäivät työpaikalle: sovellus näyttää kartalla, missä kuulokkeet ovat olleet puhelimeen viimeksi yhteydessä.

Plantronicsit ovat pienet ja sirot. Ne painavat vain noin 140 grammaa. Pienikokoiset kuuloketyynyt peittävät juuri ja juuri korvalehden.

Ne on valmistettu muistipehmusteesta (memory foam), joka valmistajan mukaan mukautuu korvalehden muotoihin. Herkkiä korvia kuulokkeet alkavat painaa muutaman tunnin käytön jälkeen.

Korvaa vasten muotoutuvat tyynyt onnistuvat kuitenkin peittämään yllättävän tehokkaasti ulkomaailman melua.

Kuulokkeet onnistuvat yllättämään myös äänenlaadullaan. Vaikka huippuluokan hifi-kuulokkeiden tasolle ei luonnollisesti päästäkään, BackBeatit tuottavat tasapainoista ja selkeää ääntä – ilman muodikasta ylikorostunutta bassotoistoa.

Sense-mallista on myös toimistokäyttöön tarkoitettu rinnakkaismalli sankamikrofonilla, Voyager Focus UC. Siinä on perusmallin ominaisuuksien päälle vielä lisäjippoja.

Kuulokkeita voi esimerkiksi pitää päässä kummin päin tahansa. Ne säätävät oikean ja vasemman kanavan oikein päin sen mukaan, mille puolelle käyttäjä kääntää sankamikrofonin.

Konttorin hälinää vaimennetaan tehokkaasti vastamelutoiminnolla. Plantronicsin kuulokkeita käytetään jopa lentotukialusten kannella vaimentamaan hävittäjien melua, joten toimiston hurinat ja surinat saadaan tekniikalla lähes täysin kuulumattomiin.

 

Plantronics BackBeat Sense. Hinta noin 180 euroa. Voyager Focus UC. Hinta noin 300 euroa.


Plussaa:

 Älyominaisuudet

 Äänenlaatu

 Kevyet

Miinusta:

 Saattavat painaa korvalehtiä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit