Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vertailussa Microsoftin ja Logitechin uutuusnäppäimistöt

Vertailimme kahta uutuusnäppäimistöä. Microsoftin uutuus helpottaa pitkien tekstien kirjoittamista mobiililaitteilla. Logitech auttaa hallitsemaan olohuoneen digiviihdekokemusta.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
Microsoft
Microsoftin näppäimistö on taitettuna cd-levyn kotelon kokoinen, avattuna lähes täysikokoinen.
Microsoftin näppäimistö on taitettuna cd-levyn kotelon kokoinen, avattuna lähes täysikokoinen. Kuva: Microsoft

Puhelimen tai tabletin kosketusnäytöllä kirjoittaminen alkaa tökkiä, jos meneillään on pidempi teksti tai tunneiksi venyvä chat-keskustelu. Täysikokoista näppäimistöä ei kuitenkaan ole hauska rahdata mukana ainakaan puhelimen kanssa.

Tablettien kanssa moni käyttää näppäimistökansia, mutta ne ovat usein harmittavan kapeita.

Microsoft Universal Foldable Keyboard on taitettuna suunnilleen cd-levyn kotelon kokoinen. Avattuna sen sisältä paljastuu lähes täysikokoinen näppis.

Avausmekanismi toimii samalla näppäränä virtakytkimenä. Kiinni virta on pois päältä, ja avatessa laite menee päälle. Kosketustuntuma on yllättävän hyvä, vaikka näppäinten liikerata onkin äärimmäisen pieni.

Keskeltä saranoitu näppäimistö on kuljetuksen kannalta nerokas ratkaisu. Taitettuna se kulkee tarvittaessa vaikka farkkujen taskussa tai vähintäänkin käsilaukussa. Mikäli käytössä ei ole pöytätilaa, ja näppistä pitää jalkojen päällä, ratkaisusta tuleekin ongelma. Sauma osuu nimittäin juuri jalkoväliin, ja näppis taittuu ja vajoaa helposti.

Foldable Keyboardin voi kytkeä yhtä aikaa kahteen laitteeseen, joiden välillä voi vaihtaa helposti nappia painamalla. Windows-tabletista voi siis helposti vaihtaa kirjoittamaan viestejä iPhonelle tai Android-puhelimelle. Akkukestoa valmistaja lupaa kolme kuukautta, mitä ei ehditty kokeilla. Lisää virtaa saa kuitenkin tarvittaessa microusb-liitännästä.

Logitech K400 Plus on sitä vastoin tarkoitettu olohuoneisiin. Yhteen laitteeseen on yhdistetty näppäimistö ja hiiren virkaa tekevä kosketuslevy.

Logitech
Logitechissa yhteen laittteeseen on yhdistetty näppäimistö ja kosketuslevy.
Logitechissa yhteen laittteeseen on yhdistetty näppäimistö ja kosketuslevy.

Hiiren nappula ja kosketuslevy on sijoitettu näppiksen vasempaan ylänurkkaan. Niiden avulla on helppo ohjata televisioon liitettyä tietokonetta.

Periaatteessa K400 Plus toimii myös muiden laitteiden kanssa. Se kuitenkin vaatii oman langattoman vastaanottimen, eli laitteessa pitää olla usb-liitin. Senkään jälkeen toiminta ei ole täysin varmaa.

Testissä LG:n älytelevisio tunnisti onnistuneesti Logitechin hiiriosion muttei näppäimistöä. Xbox One teki puolestaan päinvastoin.

Jos hukkaa langattoman vastaanottimen, tilalle voi hankkia uuden ja parittaa näppämistön sen kanssa – toisin kuin joissakin markkinoilla jo olevissa ratkaisuissa.

Ilmeisesti omaa radiotekniikkaa käytetään osin virransäästösyistä. Kaksi aa-paristoa tarjoaa käyttövirtaa valmistajan lupauksen mukaan peräti 18 kuukaudeksi. 

Microsoft Universal Foldable Keyboard. Hinta 100 euroa. Logitech K400 Plus. Hinta 50 euroa.


Microsoft Universal Foldable Keyboard

Plussaa:
 Taitettuna todella kompakti
 Näppäintuntuma

Miinusta:
 Sarana taittuu jalkojen päällä käytettäessä

Logitech K400 Plus

Plussaa:
 Nerokas hiiri-design

Miinusta:
 Ei taustavaloa
 Liukas pinta, lipsahtaa helposti käsistä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit