Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Testasimme Gameband Minecraftin, joka on tosifanin kallis rannekoru

Gameband Minecraftin avulla omat pelimaailmat saa helposti vietyä koneelta toiselle.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
Gameband
Näytön pikselianimaatioita voi tehdä itse tai ladata niitä netistä.
Näytön pikselianimaatioita voi tehdä itse tai ladata niitä netistä. Kuva: Gameband

Minecraft on muutamassa vuodessa noussut todelliseksi ilmiöksi. Virtuaalista legopalikkapeliä on myyty kymmeniä miljoonia, eikä suosion kasvulle näy loppua.

Itse pelin lisäksi kaupoissa on monenlaista Minecraft-aiheista sälää t-paidoista koriste-esineisiin.

Gameband Minecraft eroaa monista muista Minecraft-fanituotteista siinä, että se on aidosti toiminnallinen. Se on nimittäin rannekoruksi naamioitu usb-muistitikku, joka tietokoneeseen liitettynä kopioi itseensä pelitallennukset.

Omat Minecraft-maailmat saa siis helposti vietyä sen avulla kotikoneelta toiselle, kaverin luo tai vaikkapa kouluun. Tiedot siirtyvät rannekkeen ohjelmalla automaattisesti, eikä pelitallennuksia tarvitse etsiä ja kopioida käsityönä, kuten pelkkää muistitikkua käyttäessä.

Tallennustilaa on tarjolla yllättävän vähän, vain kahdeksan gigatavua. Valmistaja mainostaa kuitenkin muistipiirin olevan nopeaa ja erityisen kestävää. Muistityypin luvataan kestävän peräti kymmenen kertaa kauemmin kuin perinteisten usb-muistien tallennustilan.

Rannekkeen hintaan sisältyy myös vuoden käyttöoikeus valmistajan pilvipalveluun. Siellä omat Minecraft-maailmat pysyvät tallessa, vaikka rannekkeen onnistuisi rikkomaan tai hukkaamaan.

Valitettavasti Gamebandin hinta on todella kova. Valmistajalta suoraan tilattuna hintaa on 99 euroa. Suomeen toimitettuna hintaan lisätään vielä parikymppiä postikuluja.

Vielä lisää hintaa kertyy, jos pilvipalvelun käyttöä jatkaa ensimmäisen vuoden jälkeen. Erikoista on, että sataseen ei edes sisälly Minecraft-pelin täysversiota, vaan siitä pitää maksaa lisää.

Toki ranneke on etupäässä suunnattu pelin jo aiemmin hankkineille.

Minecraft on saatavilla Windows-, Mac-, ja Linux-tietokoneisiin. Myös Gameband toimii kaikissa niissä.

Konsoliversioiden omistajat jäävät sitä vastoin nuolemaan näppejään. Play Stationin tai Xboxin tallennuksia Gameband ei osaa kopioida talteen.

Erikoisin osa Gamebandia on kuitenkin näyttö. Nappia painamalla ranteessa pidettävään koruun ilmestyy isoista punaisista pikseleistä koostuva kello, päivämäärä ja karkea animaatio. Pikselianimaatioita voi tehdä koruun itse, tai niitä voi ladata netistä.

Visuaalisesti hauskaa, mutta ei pidemmän päälle kovin kiinnostavaa. Sadan euron laitteeksi Gamebandin näytön käynnistävä nappi tuntuu käsittämättömän tunnottomalta.

Minecraftiin täysin hurahtaneelle Gameband on hauska kapistus, johon voi askarrella omia peliin liittyviä animaatioita. Muutaman kympin lisähintaan ranteeseensa saa jo kuitenkin vaikkapa aidon älykellon, jonka käyttömahdollisuudet ovat aivan toista luokkaa.

Gameband Redstone. Hinta 99 euroa + postikulut.Plussaa

 Helppokäyttöinen

 Hauska pikselinäyttö

Miinusta

 Erittäin kallis ominaisuuksiin nähden

 Pieni tallennustila

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!