Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Testissä Asus ROG G20, joka yrittää yhdistää pc-koneen ja pelikonsolin parhaat puolet

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
asus
Uusi Asus on tehokas pc-tietokone, joka näyttää pelikonsolilta.
Uusi Asus on tehokas pc-tietokone, joka näyttää pelikonsolilta.

Pelimaailmassa on käynnissä sota. Toisen maailmansodan virtuaalitoisintojen, vuorenpeikkojen ja haltijoiden sekä robottiarmeijoiden lisäksi yhteen ottavat pelaajat.

Kiistakapulana on jo vuosikymmeniä ollut sama aihe: kumpi on parempi alusta pelaamiseen, pc-tietokone vai pelikonsoli. Sanan säilää aiheesta heilutellaan surutta niin netissä kuin kasvokkain kohdatessa.

Lopullinen vastaus ongelmaan saattaa lopulta olla lähellä. Yksi osa sitä on Asus ROG G20, kone, joka yrittää yhdistää molempien maailmojen parhaat puolet.

Asusin pelikone on täysiverinen pc-tietokone, mutta se on pakattu konsolimaisiin kuoriin. Verrattuna Xbox Onen ja PlayStation 4:n hillittyihin muotoihin G20 on äärimmäisen räväkkä.

Terävien muotojen ja mieleenpainuvan värityksen lisäksi tunnelmaa on haettu valaistuksella. Koneen kuoriin on nimittäin piilotettu led-valoja.

Niiden väritystä säätämällä Asusin saa halutessaan hohkamaan kaikissa sateenkaaren väreissä.

Erityisen pienikokoinen ROG G20 ei tietokoneeksi ole. Onhan markkinoilla jo useita vain hieman usb-muistitikkua kookkaampia laitteita. Niiden teho loppuu kuitenkin heti, kun ruudulla pitäisi pyörittää jotakin Netflixiä vaativampaa sisältöä. Toisin on Asusin laita.

Sen uumeniin on upotettu lähes viimeisintä huutoa oleva näytönohjain, jolla pelimaailmat piirtyvät televisioon tai monitorille tarkasti ja nopeasti.

Testatussa koneessa oli Nvidia GTX980 -näytönohjaimen lisäksi muun muassa Intelin i7-4790-suoritin, jonka neljä ydintä sykkivät 3,6 gigahertsin kellotaajuudella, 16 gigatavua käyttömuistia, 256 gigatavun ssd-levy ja kaksi teratavua perinteistä kiintolevyä tallennustilaksi.

Järeästä suorituskyvystä huolimatta kone pysyy suhteellisen hiljaisena, toki äärimmilleen rasitettuna tuulettimet alkavat käydä kovilla kierroksilla.

Erilaisia malleja samoihin kuoriin on useita. Juuri testiä tehdessä julkistettiin viimeisimmät päivitykset, joihin kuuluu esimerkiksi suorittimien vaihtaminen Intelin uusimpiin malleihin. Myös Oculus-virtuaalilasien tuki on luvattu uudistettuihin versioihin.

Pc-tietokoneiden vahvuuksiin on aina kuulunut mahdollisuus päivittää halutessaan osia nopeampiin. Asusiin esimerkiksi näytönohjaimen voi vaihtaa tai lisätä koneeseen muistia, mutta kotelon avaaminen on valitettavan suuren urakan takana.

Asus ROG G20 on pelikoneena todella kova. Se tarjoaa suorituskykyä ja monipuolisuutta, joiden kanssa pelikonsolit eivät pysty kilpailemaan.

Viimeisen päälle varusteltuna hintaakin tosin kertyy niin paljon, että samalla rahamäärällä voi hankkia uuden Xboxin, PlayStationin ja Nintendo Wii U:n – ja rahaa jää vielä peleihinkin.

 

Asus ROG G20. Pc-kone pelikonsolin vaatteissa. Hinnat alkaen 700 euroa, testattu versio 1 999 euroa

Plussaa

 Ulkonäkö

 Tehokkuus

Miinusta

 Todella kallis

 Päivittäminen hankalaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!