Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Testissä: Uusittu Chromecast on edullisen hintansa väärti

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
Cromecast
Laitteen äly on pakattu pyöreään ja värikkääseen koteloon.
Laitteen äly on pakattu pyöreään ja värikkääseen koteloon. Kuva: Cromecast

Ensimmäinen Chromecast näytti tylsältä. Se oli myös niin leveä, että sen käyttäminen esti laitteiden kytkemisen toiseen hdmi-paikkaan monissa televisioissa.

Uudessa versiossa hdmi-liitäntään tulee enää kapea kaapeli, ja itse laitteen äly on pakattu pyöreään ja värikkääseen koteloon. Lätkän pohjassa on myös magneetti, jolla kiekon saa kiinni telkkariin, tai johon johto napsahtaa kiinni kuljetuksen ajaksi.

Laitteen käyttöönotto on äärimmäisen yksinkertaista. Chromecastin hdmi-kaapeli tökätään telkkarin hdmi-reikään, ja usb-virtajohto joko pistorasiaan, tai television usb-liitäntään.

Sen jälkeen Chromecastiin ei periaatteessa tarvitsekaan koskea. Älypuhelin löytää ilmaisen sovelluksen avulla lähistöllä olevan laitteen, ja pyytää kertomaan sille kodin wlan-tukiaseman salasanan.

Internet-yhteyden muodostumisen jälkeen kaiken videosisällön voi puhelimen näytön sijasta nauttia televisiosta yhtä nappia painamalla. Esimerkiksi Netflix toimii Chromecastin kanssa kuin ajatus.

Kaikilla palveluilla ei ole omaa mobiilisovellusta. Silloin apuun tulee tietokone. Chrome-selaimen ikkunan voi nimittäin lähettää nappia painamalla televisioon ihailtavaksi.

Testissä se ei kuitenkaan onnistunut täysin ongelmitta. Selaimen ikkunassa pyörivä Vain Elämää -jakso kyllä siirtyi televisioon, mutta kuva nyki hirvittävästi. Nykiminen lakkasi, kun videon käskytti koko ruudun täyttävään tilaan.

Videoiden lisäksi Chromecastille voi lähettää myös valokuvia tai nettisivuja katseltavaksi.

Mobiilisovelluksesta voi kytkeä päälle myös näytön peilaamisen, jolloin periaatteessa kaikki puhelimen näyttöön piirtyvä toistuu samanlaisena myös televisioruudussa. Aivan kaikkien sovellusten kuva ei kuitenkaan siirry ongelmitta.

Illanistujaisia varten Chromecastissa on näppärä ominaisuus. Jos kaveriominaisuuden kytkee päälle, videoita voi lähettää mikä tahansa muutaman metrin päässä Chromecastista oleva puhelin.

Käyttäjän tarvitsee vain näpytellä puhelimeensa ruudulla näkyvä pin-koodi yhteyden syntymistä varten. Wlanin salasanaa ei tarvitse jakaa.

Ulkomuodon lisäksi uudistuksessa on parannettu verkko-ominaisuuksia. Käytännössä eroa vanhaan ei tavallisessa kotikäytössä huomannut.

Chromecast-sovelluksen päivitykset ovat käytössä myös vanhan laiteversion omistajille, joten suurta syytä päivittää uuteen ei ole.

Jos television ja puhelimen yhdistävä palikka vielä puuttuu täysin, on uusi Chromecast ehdottomasti edullisen hintansa arvoinen.

Chromecast, videovastaanotin televisioon. Hinta 39 euroa.     

Plussat

 Erittäin helppokäyttöinen

 Edullinen

Miinukset

 Selainikkunan jakamisessa ongelmia

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit