Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Virtuaalitodellisuus on jo arkipäivää

Tekniikka
 

Virtuaalitodellisuus, jossa kiinnitetään silmille näyttö ja upotaan keinotodellisuuteen, on jo ensi vuonna arkista kodintekniikkaa.

Aluksi sitä käytetään etenkin pelaamiseen.

Sony aikoo tuoda ensi keväänä myyntiin Morpheus-virtuaalinäytön, jota voi käyttää Playstation 4 -pelien pelaamiseen. Kilpailevia, kehitteillä olevia tuotteita ovat Facebookin Oculus Rift -näyttö ja HTC Vive.

Oculus Riftin kehittäjille suunnattu versio on jo ollut pitkään myynnissä.

Älypuhelimeen kiinnitettävä kehikko, jonka avulla puhelimen voi kiinnittää silmille näytöksi, on toinen tapa toteuttaa virtuaalitodellisuus. Googlen lisäksi myös Samsung on kehittänyt oman virtuaalikehikkonsa. Samsung Gearin kuluttajille suunnattu versio tuli ennakkomyyntiin Yhdysvalloissa.

Myös 360 asteen kuvaa ottavia kameroita, joilla voi taltioida maisemia virtuaalilaseilla katseltavaksi, on saatavilla kuluttajahintaan. 360fly-kamera, jota valmistaa samanniminen yritys, maksaa viitisensataa euroa.

Jatkettu todellisuus on kehittyneempää teknologiaa, joka odottaa kauempana tulevaisuudessa.

Siinä käyttäjän näkökenttää ei suljeta reaalimaailmalta, vaan sen joukkoon lisätään hologrammeja.

Tietokonepelissä käyttäjä voisi vaikka seistä Senaatintorilla jatketun todellisuuden lasit päässään ja katsella, kuinka virtuaalizombiet vyöryvät alas kirkon portaita.

Microsoft ja Google kehittävät tällaisia hologrammilaseja, mutta voi kestää vielä kauan, ennen kuin ne ovat kypsiä kuluttajamarkkinoille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit