Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uudenlainen langaton yhteys satakertaistaa tiedonsiirto­nopeuden – data kulkee lamppujen välillä

Tekniikka
 
Startup-yritys Velmennin julkaisema video esittelee led-lamppuihin perustuvaa langatonta tiedonsiirtoa.
Startup-yritys Velmennin julkaisema video esittelee led-lamppuihin perustuvaa langatonta tiedonsiirtoa.

Nykyisille langattomille lähiverkoille voi tulla lähivuosina kilpailija, jonka tiedonsiirtonopeus on peräti satakertainen.

Tekniikka pohjautuu keksintöön, jolla on ikää selvästi enemmän kuin muulla tietotekniikalla: lamppuun.

Virolainen startup-yritys Velmenni esitteli tällä viikolla Li-Fi-tekniikkaa (Light Fidelity), jolla tieto kulkee mikrosirulla varustettujen led-lamppujen välillä valoaaltoina tuhat megabittiä eli gigabitin sekunnissa, kertoo International Business Times -lehti. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi huippulaatuisen elokuvan voisi ladata sekunneissa.

Li-Fi-tekniikan kerrotaan myös parantavan tiedonsiirron turvallisuutta ja vähentävän häiriöitä. Sen teoreettiseksi enimmäisnopeudeksi on arvioitu jopa 224 gigabittiä sekunnissa.

Näkyvään valoon perustuvassa tiedonsiirrossa on kuitenkin vielä kehitettävää ennen kuin tavalliset kuluttajat pääsevät hyötymään siitä.

Yksi ongelmista on se, ettei valo läpäise seiniä. Kunnollisen yhteyden takaamiseksi led-lamppuja pitäisi olla kodin joka huoneessa ja niiden pitäisi palaa aina kun verkkoyhteyttä käytetään. Lisäksi Li-Fi-yhteys ei toimi suorassa auringonvalossa.

Havaituista ongelmista huolimatta Velmennin toimitusjohtaja Deepak Solanki arvioi, että Li-Fi-yhteydet voisivat olla kuluttajien saatavilla 3–4 vuoden päästä.

Oikaisu 29.11.2015 kello 13.45: Gigabitti on tuhat megabittiä, ei miljoona megabittiä kuten jutussa virheellisesti aiemmin väitettiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!