Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Testasimme Samsungin uuden älykellon, joka on sujuvampi kuin kilpailijansa

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
Samsung
Käyttöjärjestelmä Tizeniin on saatavilla vain vähän sovelluksia.
Käyttöjärjestelmä Tizeniin on saatavilla vain vähän sovelluksia. Kuva: Samsung

Älykellojen maailmanvalloitus on kestänyt runsaan vuoden mutta käynnistynyt onnahdellen.

Ennen suursuosioon nousemista kellojen käyttökokemus pitää viilata huippuunsa. Kaivataan siis samanlaista ilmiötä kuin iPhone oli älypuhelimille.

Samsung Gear S2 on pienellä innovaatiolla iso askel oikeaan suuntaan.

 

Korealaisten keksintö on hyödyntää kellon näytönreunusta. Se pyörii samaan tapaan kuin sukeltajankellon aikakehä, joka perinteisessä rannekellossa jää useimmiten pelkäksi koristeeksi.

Samsungin kellossa kehää puolestaan pyöritetään yhtenään. Sillä siirrytään helposti ja nopeasti sovelluksesta toiseen tai esimerkiksi zoomaillaan karttaa.

Luettuna ominaisuus ei kuulosta isolta lisäykseltä, mutta käytössä ero on valtaisa. Renkaan lisäksi ohjausta varten ovat Koti- ja Paluu-nappulat, jotka toimivat samaan tapaan kuin Android-puhelimissa.

Viesteihin vastaamista varten voi käyttää näytölle ilmestyvää näppäimistöä, mutta kovin kömpelöä se on. Helpompaa on kaivaa puhelin taskusta, ja näpytellä vastaus sillä – tai käyttää vastaamiseen puhetta.

Englanninkielisen sanelun kello muuntaa puheeksi ja lähettää eteenpäin, mutta suomea se ei valitettavasti ymmärrä.

Reunuksen lisäksi erikoista Samsungissa on sen käyttöjärjestelmä. Se ei nimittäin käytä Googlen luomaa Android Wearia, vaan Tizen-nimistä käyttöjärjestelmää.

Alun perin Nokian ja Intelin yhteistyön hedelmänä syntynyttä Tizeniä hyödyntää nykyisin lähinnä Samsung. Se toimii sujuvasti yhteen ”ohjauspyörän” kanssa – mutta valitettavasti valinnalla on varjopuolensa.

Tizen-sovelluksia ei ole juuri saatavilla, jos valikoimaa vertaa Android Wear -kelloihin. Aluksi ja peruskäytössä tästä ei ole juurikaan haittaa. Puhelimeen saapuvat viestit kilahtavat Gearin näytöllä katsottavaksi, kellolla on helppo ohjata musiikkisoitinta, ja tiedot kellon ja puhelimen terveyssovelluksen välillä kulkevat ongelmitta.

Tulevien palveluiden yhteensopivuudesta kellon kanssa ei kuitenkaan ole takeita.

Akkukestoa valmistaja lupaa kolmen päivän verran. Arvio tuntuu olevan hitusen yläkanttiin. Kevyellä käytöllä akku riitti vähän yli kahdeksi päiväksi.

Kellotaulu sammuu akkua säästääkseen joko itsestään tai kun sen peittää kädellä. Se myös syttyy automaattisesti, kun käden heilauttaa sopivaan asentoon kelloa katsoakseen.

Näytön syttymisessä on pienenpieni viive, joka kaikessa pienuudessaan tuntuu ärsyttävältä. Akun lataamista varten mukana toimitetaan näppärä teline, johon kello on helppo asettaa latautumaan yön ajaksi.

Samsung Gear S2 on älykello parhaasta päästä, ja sen käyttö on sujuvampaa kuin kilpailijoidensa. Suuri riski sen hankkimisessa liittyy vain eksoottiseen käyttöjärjestelmään.

Samsung Gear S2 -älykello. Hinta mallista riippuen alkaen noin 350 euroa.   

Plussat

 Ohjauspyörä

 Akkukesto

 

Miinukset

 Käyttöjärjestelmän tulevaisuus epävarma

 Ei toimi iPhonen kanssa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit