Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kukaan ei raivoaisi netissä, jos kaikki laulaisivat karaokea – siihen on hyvä kännykkäsovellus

Testasimme sovelluksen, jolla voi laulaa karaokea vaikka Kylie Minoguen kanssa – tai turvallisesti itsekseen.

Tekniikka
 
Outi Pyhäranta / HS
Laulun sanoja voi seurata puhelimen näytöllä. Taustat ja oma laulu kuuluvat puhelimeen kytketyistä kuulokkeista. Esityksensä voi halutessaan tallentaa myös videolle.
Laulun sanoja voi seurata puhelimen näytöllä. Taustat ja oma laulu kuuluvat puhelimeen kytketyistä kuulokkeista. Esityksensä voi halutessaan tallentaa myös videolle. Kuva: Outi Pyhäranta / HS

Kokeilimme myös näitä

Yokee

Smulen kaltainen kelvollinen sovellus, jossa voi laulaa karaokea älypuhelimeen ja kuunnella lopputuloksen.

Keskeinen ero Smuleen on, että biisiksi ja taustavideoksi voi valita minkä tahansa YouTubeen tallennetun videon. Valikoima on laaja, koska Youtube on netin suosituimpia palveluita. Jos kotimaista suosikkibiisiäsi ei löydy Smulesta, katso olisiko se Yokeessa.

Saatavana: iPhone, Android. Hinta: 7,99 euroa kuussa.

Spotify

Sovelluksen tietokoneversio osaa näyttää joidenkin laulujen sanat ruudulla. Ei varsinaisesti karaokesovellus, mutta sopii vaikkapa spontaaniin yhteislauluun, jos kuvan siirtää isolle ruudulle. Ominaisuus ei toimi kännykkäsovelluksella.

Saatavana: Mac, Windows, Linux. Hinta: Täystilaus 9,99e kuussa.

Karaoken laulaminen vaatii toisinaan uuvuttavan määrän sosiaalista rohkeutta. Mikrofoniin tarttuessa mieleen juolahtaa, että tämäkin biisi menisi varmasti paremmin, jos saisi laulaa ihan rauhassa kotona.

Se on onneksi mahdollista.

Smule Sing on älypuhelimeen ladattava sovellus, jolla voi laulaa karaokea parhaassa seurassa eli itsekseen.

Toisaalta myös kuulijoita ja lauluseuraa on tarvittaessa tarjolla. Sovellus on sosiaalinen media, jossa laulunharrastajat kuuntelevat toistensa esityksiä ja laulavat duettoja. Vuonna 2012 perustetulla palvelulla on miljoonia käyttäjiä.

Testasimme tätä juttua varten erilaisia kännykän karaokesovelluksia, ja Smule Sing oli niistä vakuuttavin.

Sovellus toimii niin, että pidetään puhelinta kädessä ja lauletaan siihen.

Sanoja voi seurata puhelimen näytöllä. Mikrofoni tallentaa äänen, ja taustat sekä oma lauluääni kuuluvat kuulokkeista, jotka kytketään puhelimeen. Lauluääntä voi ehostaa kaiulla, tuplauksella, autotunella ja muilla efekteillä. Esityksestä voi tallentaa myös videota.

Kun sovellus on ladattu puhelimeen, pitää ensin luoda käyttäjätunnus. Sitten pääsee laulamaan.

Kappaleen voi valita tuhansien biisien tarjonnasta. Valikoima on pääosin englanninkielinen, mutta myös uusia suomalaisia kappaleita on jokunen.

Kappaleen jälkeen voi tehdä jotain, mikä perinteisessä karaokessa ei onnistu: kuunnella oman suorituksensa.

Se on aluksi pelottavaa mutta sitten vapauttavaa, kun omaan ääneensä tottuu. Omien vetojen kuunteleminen auttaa kehittymään laulajana.

Valitsemiaan esityksiä voi jakaa muiden käyttäjien kuultavaksi. Jos löydän kiinnostavan laulajan, voin ryhtyä seuraamaan häntä, jolloin saan uutisvirtaan tiedon hänen jakamistaan esityksistä.

Käyttäjät voivat myös merkitä jonkin esityksensä duetoksi. Silloin muut käyttäjät voivat laulaa esityksen päälle niin, että Smule Sing yhdistää esitykset yhteislauluksi.

Se on kiva ominaisuus.

Tuntemattomista ihmisistä alkaa pitää, kun katsoo heidän lauluesityksiään. Ehkä ihmiskunta välttyisi nettiraivolta, jos ihmiset laulaisivat internetissä karaokea eivätkä viisastelisi Facebookissa ja Twitterissä.

Duettoihin on tarjolla pariksi myös ammattimuusikoita, joita Smule on houkutellut palveluun. Kaksinlaulua voi harrastaa jopa Kylie Minoguen kanssa.

Sovellus on hyvin toteutettu, ja sitä on mukava käyttää. Lauleskeluun jää koukkuun, ja biisejä tekee mieli nauhoittaa uudelleen ja uudelleen ja hioa omaa esiintymistään.

Suomenkielisten biisien laajempaa valikoimaa jää kuitenkin kaipaamaan.

Olisi myös kiva, jos kuvan ja äänen saisi kätevästi siirrettyä televisioruutuun esimerkiksi Chromecastilla ja Apple TV:llä. Silloin Smulea voisi käyttää karaokeiltojen järjestämiseen.

Testikäytössä tähän ei ollut mahdollisuutta, mutta Apple TV:n tämän syksyn uutuusversioon voi ladata Smule Singin sovelluksena. Tämä mahdollistaa olohuonekaraoken.

Sovelluksen voi myös asentaa tablettiin. Sen äärelle mahtuu porukalla laulamaan.

Smule Sing! Karaoke Biisivalikoima: Tuhansia kappaleita englanniksi. Saatavana: iPhone, Android. Hinta: 7,99 euroa euroa kuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit