Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Testasimme Lenovon tabletin, jonka näytön voi heijastaa seinälle jopa 70-tuumaisena

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
LENOVO
Lenovon reunan kahvan sisällä on akku. Kahvaa kääntämällä saa esiin tuen, jolla laitteen saa pystyyn.
Lenovon reunan kahvan sisällä on akku. Kahvaa kääntämällä saa esiin tuen, jolla laitteen saa pystyyn. Kuva: LENOVO

Tableteista on tullut niin tavallisia, että niitä ostetaan mukaan ohimennen kuin karkkia kaupasta. Jotta ostoskärryyn valikoituisi jotain muuta kuin marketin halpistabletti, pitää joukosta erottua jollain tapaa.

Lenovo Tab 3 Pro kätkeekin reunaansa jotakin todella erikoista.

Jo ensikosketus Lenovoon antaa erilaisen käsituntuman kuin valtaosa muista tableteista. Toisessa reunassa on jämäkkä paksunnos, aivan kuin tabletin reunaan olisi teipattu järeä tussi tai keppi.

Kahvan sisällä on akku, joka pidentää mukavasti laitteen akkukestoa. Akulla voi myös ladata muita mobiililaitteita.

Kahvaa kääntämällä takaosasta kääntyy esille tuki, jolla Lenovon saa helposti pöydälle pystyyn – tai vaikka koukusta seinälle roikkumaan. Kylpyhuoneeseenkin se sopii, sillä laite on roiskeenkestävä.

Todellinen erikoisuus on kuitenkin nappia painamalla päälle kytkeytyvä projektori. Sen avulla seinälle voi heijastaa tabletin näytön enintään 70-tuumaisena.

Minikokoisen projektorin valoteho on vaatimaton, mutta pimeässä huoneessa se tuottaa yllättävän hyvää kuvaa. Kirkkaasti valaistussakin tilassa seinälle voi heijastaa Excel-graafeja, joista saa hyvin selvää, vaikka värit kovin haaleaksi käyvätkin.

Tabletin voi projektorikäyttöä varten sijoittaa esimerkiksi pöydälle, tuolille tai vaikkapa sängylle kattoon projisointia varten. Lenovo korjaa kuvan automaattisesti suoraksi, jos laite jää vinoon.

Digitaalinen korjaus tosin vääristää kuvaa, joten laite kannattaa asettaa aina itse mahdollisimman suoraksi. Tarkennus onnistuu näytöltä löytyvää isoa ohjauspyörää pyörittämällä.

Aidolle kotiteatterivideotykille miniprojektori ei tietenkään pärjää millään tavalla, esimerkiksi sen resoluutio on vain 480p, eli jopa dvd-tarkkuutta pienempi.

Hauskojen Youtube-klippien esittelyyn isollekin kaveripiirille se on silti omiaan. Tukea isolle kuvalle antavat yllättävän hyvät kaiuttimet. Dolby Atmos -merkinnällä ylpeilevä laite tuottaa tabletiksi erittäin hyvää ääntä.

Leffojen lisäksi Tab 3 Pro toimii mainiosti pelikäytössä. Intelin suoritin vauhdittaa laitetta lähes yhtä nopeaksi kuin Samsung Galaxy Tab S2.

Jos tabletilla haluaa piirrellä, AnyPen-ominaisuus on mukava lisä taiteiluun. Sen ansiosta tabletin ruudulle voi piirrellä lähes millä tahansa.

Aivan kaikkien esineiden kosketukset eivät kuitenkaan rekisteröidy sataprosenttisesti. Esimerkiksi mukavasti käteensopivan hiuspinnin muovinen kärkiosa pätki ja hyppi erikoisesti piirrellessä.

Lenovo Tab 3 Pro on erinomainen viihdetabletti. Ei kaikkein nopein eikä halvin markkinoilla oleva laite, mutta yhdistelmänä kokolailla uniikki.

Lenovo Tab 3 Pro. Hinta alkaen noin 450 euroa.  

Plussat

 Projektori

 Akkukesto

 AnyPen

 

Miinukset

 Iso akku tuo tuo lisää painoa.

 Käyttöjärjestelmänä Android 5.1 Lenovon omilla mausteilla, päivityksistä ei varmuutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit