Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nämä sovellukset voivat auttaa nukkumisessa

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen

Ihminen viettää ison osan elämästään unessa, ja jotkut joka ilta pitkän ajan unta odotellen. Mobiilisovelluksilla voi yrittää saada helpommin unen päästä kiinni.

Erilaisia meren kohinaan tai tuulen huminaan nukuttavia sovelluksia on tarjolla pilvin pimein. Jos samanlaisen äänen kuuntelu menettää tehoaan, kannattaa kokeilla Pzizz-nimistä ohjelmaa.

Se tuottaa joka käyttökerralla erilaista rentoutusääntä. Tarjolla on oma äänimaailmansa pitkille yöunille ja lyhyille päikkäreille.

Parasta: Äärimmäisen helppokäyttöinen, vain kaksi painallusta ja unettuminen voi alkaa.

Pzizz saatavilla Androidille ja iOSille.

Toisille taas herääminen on vaikeaa. Apu voi löytyä univaiheita tarkkailevasta sovelluksesta, kuten Sleep cycle alarm clockista. Tyynyn viereen sijoitettu puhelin tarkkailee liikeantureilleen nukkujan liikkeitä ja osaa niistä päätellä, milloin ollaan niin sanotun kevyen unen vaiheessa. Puhelin osaa herättää unen ollessa keveimmillään.

Parasta: Hälytysääneksi voi helposti vaihtaa vaikkapa oman suosikkibiisinsä.

Sleep cycle alarm clock saatavilla Androidille ja IOSille. 0,99 euroa.

Jos unimaailmaan pääseminen ja herääminen sujuvat ongelmitta, voi onnitella itseään. Sen lisäksi voi myös asentaa luuriinsa Awoken-nimisen sovelluksen, joka opastaa näkemään selkounia.

Niissä nukkuja tajuaa olevansa unessa ja voi ohjata unta kuin hyperrealistista 3D-elokuvaa. Selkounien näkeminen ja niissä pysyminen vaatii harjoittelua, mutta juuri sitä varten Awoken on olemassa.

Parasta: Ei enää painajaisia.

Awoken saatavilla Androidille. Ilmainen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit