Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mikä muuttuu, kun sopimus tiedonvaihdosta kaatui?

Tekniikka
 

1 Voivatko NSA ja muut tiedusteluvirastot edelleen urkkia tietojani?

Tiedustelupalveluiden oikeuksia on lainsäädännöllä rajoitettu, mutta lainsäädäntö antaa niille pääsyn viestintäpalveluihin vastedeskin. Tämä edellyttää kuitenkin yhteyttä tunnettuihin terroristeihin.

2 Loppuuko nettipalveluiden tietojen säilyttäminen Yhdysvalloissa?

Internet on rakennettu rajat ylittävien palveluiden varaan, ja niille tiedon kulkeminen on elinehto. Poliittinen paine ratkaisun löytämiseksi on ennen näkemätön. Tietojen säilyttäminen jatkuu varmasti tulevaisuudessa muodossa tai toisessa.

3 Jos tietojen säilytys Yhdysvalloissa jatkuu, paraneeko siellä edes tietosuoja?

Mitä ilmeisimmin kyllä. Jo nyt Yhdysvallat on säätänyt lakeja, jotka kiristävät yksityisyyden suojaa. Erityisesti yritysten tietoja tallentavat amerikkalaiset yhtiöt ovat ryhtyneet toimiin tietojen salaamiseksi.

4 Mitä harmia siitä on, että tiedusteluvirasto NSA urkkii tietojani, jos en kuitenkaan ole terroristi tai rikollinen?

Harmiksi voi laskea jo sen, että yksilön oikeuksia periaatteessa poljetaan. Se voi tuntua loukkaavalta tai pelottavalta.

Urkinnasta voi aiheutua myös käytännön harmia kohteelle. Yhdysvalloissa viranomaiset määräävät maahantulokieltoja ihmisille sen perusteella, millaista tietoa heistä kerätään eri lähteistä.

Tiedetään tapauksia, joissa tavallisilta turisteilta on kielletty pääsy Yhdysvaltoihin, koska he ovat laukoneet epäilyttäviksi tulkittuja vitsejä Twitterissä. Kuka tietää, miten automaattiset suodattimet tulkitsevat sinun yksityisviestejäsi?

Kysymyksiä varten on haastateltu lakiasiaintoimisto Turre Legalin lakimiestä Herkko Hietasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit