Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

LG:n uudessa lippulaivapuhelimessa on kaksi näyttöä ja peräti kolme kameraa

LG V10 saapui viimein Suomeenkin. Se on erittäin laadukas mutta kallis älypuhelin.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
lg
Varsinaisen näytön yläpuolella on pikkunäyttö, jossa on pikakuvakkeet viimeksi käytettyihin sovelluksiin.
Varsinaisen näytön yläpuolella on pikkunäyttö, jossa on pikakuvakkeet viimeksi käytettyihin sovelluksiin. Kuva: lg

Uusi LG V10 on todella iso puhelin. Näytössä on 5,7 tuumaa, mutta kädessä luuri tuntuu vieläkin isommalta.

Osasyy on varsinaisen näytön yläpuolella oleva pikkunäyttö. Se näyttää koko ajan kellonaikaa ja päivämäärää, vaikka varsinainen näyttö olisikin pois päältä.

Puhelinta käytettäessä pikkunäytöllä on muutama käyttötarkoitus. Kätevin on toiminto, jossa se näyttää pikakuvakkeet viimeksi käytettyihin sovelluksiin.

Varsinainen näyttö on kookas ja kirkas ja hieman yllättäen toteutettu lcd-tekniikalla. Sen väritoisto on vääristynyt, ja näyttö tuntuu haukkaavan akkua melkoisesti.

Aktiivikäytöllä täyteen ladattu akku tyhjenee jo selvästi alle työpäivässä. Onneksi ominaisuuksiin kuuluu myös pikalataus: akku latautuu nollasta sataan noin tunnissa.

Akun voi myös vaihtaa takakannen irroittamalla, ja myös muistikortin lisääminen puhelimen 32 gigatavun tallennustilan kasvattamiseksi onnistuu.

Lisää tilaa tarvitaankin pian, sillä yksi puhelimen valteista on erinomainen kamera. Kuudentoista megapikselin kennolla napsii nättejä kuvia.

Kameraohjelmassa on erittäin monipuoliset säätömahdollisuudet, joita on myös helppo käyttää. Kuvat saa tallennettua myös raw-muodossa.

Videokameranakin V10 toimii kiitettävästi, ja säätöjä voi tehdä kesken kuvauksen helposti.

Tilaa tosiaankin tarvitaan, sillä parhaalla 4K-laadulla minuutti videota vie noin 500 megatavua tilaa.

Kaikkeen kuvaukseen ominaisuudet eivät kuitenkaan riitä. Hevikeikan taltiointi Helsingin Nosturissa tyssäsi äänen säröytymiseen mikrofoniasetusten säätämisestä huolimatta.

Kameran automaattitarkennus tykkää myös ”pumpata” edestakaisin, ja videoita kuvatessa kannattaakin valita tarkennuspiste käsin.

Toinen erikoisuus ovat kaksi viiden megapikselin etukameraa. Yksi selfie-kuvia varten ja toinen kaverit mukaan ottavia panoraama- eli panoselfie-kuvia varten.

Kameraohjelmalla voi myös helposti napsia kaikkien kolmen kuvat yhdistäviä kollaaseja.

LG:lle ominaiseen tapaan puhelimen virtakytkin on piilotettu puhelimen taakse. Ratkaisuun tottumatonkin omaksuu paikan helposti, etusormi kun napsahtaa virtakytkimelle kuin itsestään puhelinta käteen otettaessa.

Kytkimen pintaan on yhdistetty myös äärimmäisen nopea sormenjäljenlukija. Ajatuksen nopeudella puhelimen avaava ominaisuus toimii noin 80 prosenttia ajasta täydellisesti.

Satunnaisesti sormea joutuu asettelemaan nappulalle eestaas lukituksen avatakseen. Samanlaista satunnaista ja outoa vikaa oli myös näytön virtuaalinäppäimistöä käytettäessä.

Lähes päivittäin näppäimistö tulkitsi sormen paikan pari senttimetriä pieleen, jolloin näytölle ilmestyi haluttujen sanojen sijasta pelkkää sekasotkua.

LG:n V10-malli on erittäin laadukas älypuhelin höystettynä erinomaisilla kuvausominaisuuksilla. Hintaa on kuitenkin sen verran, että ihan jokaisen taskuun luuri tuskin tietään löytää.

LG V10. Valmistajansa lippulaivapuhelin. Hinta 699 euroa.  

Plussat

 Kaikki kolme kameraa ominaisuuksineen

 Pikalataus

 Pikkunäyttö

 

Miinukset

 Erittäin heikko akkukesto

 Ominaisuuksien satunnaiset sekoamiset

 Vanha Android 5.1.1 -käyttöjärjestelmä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit