Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Toimiiko pipon ja kuulokkeiden yhdistelmä? Testasimme

Ubitin pipossa on langaton yhteys ja Cellyn korvalapuissa irrotettava johto.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
Juhani Niiranen / HS
Ubitin pipo ja Cellyn korvalaput eivät hiosta, vaikka ulkona olisi pari lämpöastettakin.
Ubitin pipo ja Cellyn korvalaput eivät hiosta, vaikka ulkona olisi pari lämpöastettakin. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Pahimmat talvipakkaset ovat ehkä jo jääneet taakse, mutta korvalehtiä nipistelee silti helposti helmikuisen aamun kirpeydessä.

Kuulokkeiden kätkeminen talvivaatteeseen on joko nerokas tai typerä idea. Jos jotain on joka tapauksessa oltava pään peittona, on toki nerokasta kätkeä äänentoistolaitteet samaan pakettiin.

Toisaalta kovin lämpimiä pipoja ei tule pidettyä muulloin kun talvella – korvalapuista puhumattakaan. Juuri nyt molemmat ovat kuitenkin käyttökelpoisia.

Ubit-merkkinen pipo on erittäin ohutta materiaalia, joka ei ala hiostaa, vaikka mittari näyttäisi pari astetta plussaa. Myöskään italialaisen Cellyn nimellä myytävät korvalaput eivät turkismaisesta ulkonäöstään huolimatta kuumota.

Cellyn kuulokkeet ovat langallista mallia. Kuulokejohdon saa irti, ja sen molemmissa päissä on tavallinen 3,5 millimetrin plugi.

Johdon vioittuessa uuden saa siis tilalle mistä tahansa kaapeleita myyvästä kaupasta. Johdossa on myös pieni mokkula, joka sisältää mikrofonin, äänenvoimakkuuden säätimen ja yhdistetyn play/pause-nappulan.

Ubitin pipo puolestaan luottaa bluetoothiin ja langattomiin yhteyksiin. Kankaan sisällä on vähän tulitikkuaskia pienempi mokkula, johon pipon elektroniikka ja toisen puolen kuuloke on kätketty.

Myös toisen puolen kuuloke sekä vasenta ja oikeaa kuuloketta yhdistävä ohut johto on kätketty kankaan sisään.

Ubitin ohjainrasiaan on hauskasti ommeltu bluetooth-logo ja kolme käyttönappulaa. Play/pause-nappi toimii myös virtakytkimenä ja paritusprosessin käynnistäjänä.

Pelkästään plussalla ja miinuksella merkityt napit säätävät pitkään painettuna äänenvoimakkuutta ja lyhyesti napautettuna vaihtavat puhelimessa soivaa kappaletta.

Pipossa toimii myös handsfree, ja sen korvan päälle sijoittuva mikrofoni poimii äänen kelvollisesti.

Vaan entä se tärkein?

Äänenlaadultaan Cellyn kuulokkeet ovat hintaan nähden yllättävän hyvät. Kymmenellä eurolla ei voi vaatia hifi-laatua, mutta Ubitin tuottamaan pihinään verrattuna Cellyillä kuuntelee musiikkia mielellään.

Ubitin kanssa äänestä saa kuunneltavaa, jos asettelee molempien puolien kuulokkeet tismalleen oikeaan kohtaan korvien päälle ja painaa pipoa sen jälkeen kaksin käsin korviaan vasten.

Vapaasti pipon sisällä ajelehtivat kuulokkeet tuntuvat olevan aina vähän vinksallaan, ja sointi kärsii valtavasti.

Handsfree-käyttöön tai paikkoihin, joissa ulkomaailman äänten on kuuluttava koko ajan musiikin läpi, pipoa voisi ajatella käytettäväksi. Muuten sen kuulokeominaisuudet ovat lähinnä huono vitsi.

Pipon voi ladata tavallisella microusb-laturilla täyteen parissa tunnissa. Valitettavasti akku tyhjeneekin suunnilleen samassa ajassa, joten koko päivän hiihtovaellukselle on turha kuvitella saavansa Ubitista soittokaveria.

Ubit-bluetooth-pipo. Hinta noin 10 euroa.

Plussat

 Hengittävää kangasta

 Toimii handsfreenä

Miinukset

 Kelvoton äänenlaatu

 Surkea akkukesto

 Ei mahdollisuutta käyttää kuulokejohdolla

Celly-kuulokekorvalaput. Hinta noin 10 euroa.

Plussat

 Hintaan nähden yllättävän

hyvä äänenlaatu

 Eivät hiosta

 Irrotettava kaapeli

Miinukset

 Vain talvikäyttöön

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!