Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin seuraat, missä lapsesi liikkuu

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen

Käytännössä kaikissa älypuhelimissa on sisällä gps-piiri. Sitä voi käyttää paitsi kätevänä kartturina, myös puhelimen paikantamiseen. Perheen lasten menoja voi esimerkiksi tarkkailla Life360-sovelluksen avulla. Sen kautta isä ja äiti voivat helposti valvoa missä lapset – tai vähintäänkin lasten puhelimet – liikkuvat.

Parasta: Automaattinen ilmoitus, kun joku valvottavista saapuu ilmoitettuun päämäärään. Ei enää tarvetta soittaa periltä äidille.

Life360 saatavilla Androidille, iOSille ja Windows Phonelle.

Mikäli puhelimen paikka maapallon pinnalla tiedetään koko ajan tarkasti, voidaan tiedosta päätellä myös suhteellisen tarkasti puhelimen nopeus. Älyluurista saakin siis näppärän nopeusmittarin laitteeseen, jossa sellaista ei ole, kuten vaikkapa polkupyörään. DS Speedometerin avulla voi räntäsateessa rämää jopoa polkiessaan kuvitella lipuvansa avoautolla Tyynenmeren rantaa.

Parasta: Todella näyttävät nopeusmittarit.

DS Speedometer saatavilla Androidille, tulossa iOSIlle.

Gps-teknologiasta syvällisemmin kiinnostuneet pääsevät nörtteilemään toden teolla Satellite Check -työkalulla. Se kertoo erittäin tarkasti tietoja puhelimelle näkyvistä gps-satelliiteista. Tarjolla on myös kaikenlaista pikkuinfoa, kuten pilkuntarkat auringonnousun ja -laskun ajat tietyssä paikassa.

Parasta: Kätevä työkalu navigaattoriohjelman ongelmatilanteiden varalta.

Satellite Check saatavilla Androidille, tulossa iOSIlle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit