Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS testasi: Samsungin uusi lippulaivamalli maksaa hurjasti mutta lunastaa odotukset

Samsung Galaxy S7 Edge on varustettu puhelimen reunoille kaartuvalla 5,5 tuuman näytöllä. Hehkutetuin ominaisuus on silti kamera.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
samsung
puhelimen luvataan kestävän puoli tuntia upotettuna 1,5 metrin syvyyteen
puhelimen luvataan kestävän puoli tuntia upotettuna 1,5 metrin syvyyteen Kuva: samsung

Vuoden odotetuin Android-julkistus on perinteisesti ollut Samsungin huippumalli. Galaxy S7 Edge maksaa hurjasti mutta myös antaa paljon rahan vastineeksi.

Galaxy S7 -puhelimesta saapuu kauppoihin kaksi eri versiota. Perusversiossa näytön koko on 5,1 tuumaa. Edge-lisänimellä siunattu malli on varustettu 5,5 tuuman näytöllä, ja näyttö kaartuu puhelimen reunoille. Edgen akussa on myös enemmän puhtia, muilta ominaisuuksiltaan mallit ovat identtisiä.

Edgen reunoista saa vedettyä esiin erilaisia pikavalikoita tai miniohjelmia. Esimerkiksi säätiedot tai uutisotsikot saa vilkaistua nopeasti poistumatta koko ruudun täyttävästä Facebookista tai sähköpostista.

Näyttö on valmistettu amoled-tekniikalla, jossa jokainen ruudun pikseli voidaan kytkeä päälle tai pois. Vaikka puhelimen näyttö olisikin sammutettu, siinä näkyy silti koko ajan erittäin vähän akkua kuluttava infonäyttö, jossa näkyy esimerkiksi kellonaika tai kalenteri.

Hehkutetuin uuden Galaxyn ominaisuus on kuitenkin sen kamera – eikä syyttä. S7 ottaa 12 megapikselin kennollaan käsittämättömän valoisia kuvia hämärässäkin. Myös tarkennus on salamannopeaa, vaikka valoa olisi käytössä niukasti.

Selfie-kameran megapikselilukema on viisi, ja se osaa käyttää puhelimen näyttöä salamana. Selfie-kuvia voi parannella naurettavuuksiin asti muiden muassa silmiään suurentamalla ja kasvoja kaventamalla.

Erityisen tarpeellinen ominaisuus on sim-korttipaikan kanssa samasta kolosta löytyvä paikka micro-sd-muistikortille. Etenkin matkoilla paljon kuvia ja videoita napsiva kiittää mahdollisuudesta laajentaa tallennustilaa halvalla.

Rantalomia harrastava nauttii myös tiedosta, että puhelimen luvataan kestävän puoli tuntia upotettuna 1,5 metrin syvyyteen. Arktisemmille vyöhykkeille tarpeellinen ominaisuus on kosketusnäytön toimiminen myös ohuet sormikkaat kädessä. Paksummilla hanskoilla kosketusta ei valitettavasti enää tunnistettu.

Puhelinta pelikoneena käyttävä ilahtuu uusista pelityökaluista, joilla esimerkiksi pelivideoiden tekeminen on helppoa. Pelin saa myös nopeasti napautettua näytöllä kelluvaksi pikakuvakkeeksi, josta pääsee takaisin pelaamaan heti kun haluaa.

Asetusten ja ohjelmien siirtäminen vanhasta puhelimesta on äärimmäisen helppoa. Mikäli edellisestä luurista löytyy nfc-toiminto, voi puhelimet vain asettaa asennusvaiheessa hetkeksi selät vastakkain, ja tiedot kopioituvat automaattisesti. Mukana toimitetaan myös adapteri, jolla kaksi puhelinta saa kiinni usb-johdolla. Sen kautta tiedot saa kopioitua Android-laitteiden lisäksi myös iPhoneista.

Pikaisen kokeilun perusteella Samsung pitää uutuudellaan Android-leirin valtikan niukasti hallussaan. Kovia kirittäjiä on kuitenkin vielä tulossa myös muilta valmistajilta.

Samsung Galaxy S7 Edge, huippuluokan Android-puhelin. Hinta noin 850 euroa (32 gigatavua tallennustilaa), ilman Edge-toimintoja noin 750 euroa.  

Plussaa:

 Kamera

 Akkukesto ongelmitta koko päivän

 Muistikorttipaikka

 

Miinusta:

 Ei irrotettavaa akkua

 Reunanäytöt vääristävät joskus värejä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit