Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Testissä kaiutin, joka pistää kylpyhuoneen rokkaamaan

Philipsin ja Grohen näppärän suihkukaiuttimen heikkous on äänenlaatu.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
Grohe
Kaiutin kiinnitetään suihkutankoon tai johonkin muuhun kylpyhuoneen putkeen.
Kaiutin kiinnitetään suihkutankoon tai johonkin muuhun kylpyhuoneen putkeen. Kuva: Grohe

Musiikin kuuntelu suihkussa ei ole mikään uusi jippo, mutta Philipsin ja Grohen yhteistyössä synnyttämä kylppärikaiutin on pisimmälle viety versio aiheesta.

Monet kevyet matkakaiuttimet ovat kosteussuojattuja, ja onpa moni puhelinkin vähintään roiskeenkestävä. Harva ratkaisu on silti niin puhtaasti kylpyhuoneeseen tarkoitettu kuin Grohe Aquatunes.

Saksalaisen hanajätin ja Philipsin kaiutin noudattelee linjoiltaan Grohen suihkupäiden muotoilua. Aquatunes on tarkoitettu pysyvästi asennettavaksi suihkutankoon.

Tankoon kiinnitetään pieni vastakappale, jonka asennus osoittautui yllättävän vaikeaksi. Ohjekirjan avulla loppujen lopuksi yksinkertainen mekanismi selvisi, ja kaiutin löysi tiensä suihkun alle.

Paketissa toimitetaan mukana useita erikokoisia sovitinkumeja, ja vastakappale kiristetään paikoilleen ruuvimeisselillä. Valmistaja lupaakin, että kumien ansiosta kaiuttimen saa kiinni 70 prosenttiin suihkutangoista.

Jos tankoa ei ole tai sovitinkumit ovat riittämättömiä, voi kaiuttimen huoletta kiinnittää myös johonkin muuhun kylpyhuoneen putkeen.

Vastakappaleeseen itse kaiutin kiinnittyy helposti kiertämällä. Irrotus ja kiinnitys käyvät todellakin kädenkäänteessä.

Saippuaisten käsien varalta kaiuttimen pitäisi myös kestää pudotus 1,5 metrin korkeudesta rikkoutumatta. Aivan yhtenään Aquatunesia ei tarvitse kuitenkaan irrotella, sillä akun pitäisi kestää kahdeksan tuntia.

Puhelimen kytkeminen musiikin kuuntelua varten onnistuu helposti. Bluetooth-nappulaa painamalla yhteys älypuhelimeen syntyi välittömästi.

Sen jälkeen edessä oli pieni pettymys, sillä mallikkaasti muotoillun kaiuttimen äänenlaatu jäi heikoksi. Aivan valtaisia odotuksia pienikokoiselle monokaiuttimelle ei toki voi ollakaan, mutta samankokoisista muiden valmistajien ämyreistä irtoaa huomattavasti tanakampaa soundia.

Ohjausnappuloita ei juuri ole, mutta eipä niitä tarvitakaan. Äänenvoimakkuuden säätimet ja kappaletta eteen- ja taaksepäin vaihtavat nappulat riittävät mainiosti.

Laitteen akkukestoa pidentää olennaisesti automaattinen virrankatkaisu. Jos suihkuun mennessään päräyttää rokit soimaan ja unohtaa kiireessä sammuttaa kaiuttimen, se osaa itse sammuttaa itsensä, kun bluetooth-yhteys musiikkia soittavaan välineeseen katkeaa.

Ehkäpä selkein osoitus puhtaasta kylppärilaitteesta on Aquatunesin latausjärjestelmä. Latausta varten sitä ei kytketäkään usb-liitäntään tai piikkimalliseen laturiin, vaan mukana toimitettava laturi on samankaltainen alusta kuin sähköhammasharjojen ”langattomat” laturit.

Jos laitteesta on akku loppu, sitä voi kuunnella myös latauksen aikana – tosin kannattaa muistaa kylppärin pistorasioiden suojasäädökset.

Laadukasta äänentoistoa Aquatunesista ei irtoa, mutta heikommillakin soundeilla soiva reipas rokki piristää kummasti aamun suihkuhetkiä.

Grohe Aquatunes. Kylpyhuonekäyttöön tarkoitettu kaiutin. Hinta noin 100 euroa.

Plussaa

 Näppärä asennus putkeen

 Latausalusta

Miinusta

 Äänenlaatu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit