Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS testasi: Millainen on alle sadan euron Android-puhelin?

Bluboo Xfire 2 näyttää hintaansa kalliimmalta, mutta nopeasti paljastuu, mistä on säästetty.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
bluboo
Bluboossa on metallikuoret ja sormenjäljenlukija.
Bluboossa on metallikuoret ja sormenjäljenlukija. Kuva: bluboo

Suuri osa Android-puhelimista on lähes suoria kopioita toisistaan. Välillä markkinoille ilmestyy kuitenkin jotakin erilaista.

Bluboo Xfire 2 on tunnettujen kilpailijoidensa kanssa ulkoisesti samaa tasoa, mutta hintalapussa lukee jotakin aivan muuta.

Metallikuorinen Android-puhelin sormenjäljenlukijalla. Onhan näitä nähty – hohhoijaa. Mutta harvoin paketin päällä on hintana alle satanen.

  Bluboon puhelinta myydään nettikaupoissa jopa 60–70 dollarin (noin 55–62 euron) hintaan. Suomeen tilattuna päälle pitää toki laskea tullimaksuja ja arvonlisäveroja. Kokonaishinta jää silti käsittämättömän alas.

Rahansa vastineeksi saa älypuhelimen, joka ulkoisesti vaikuttaa hintaansa paljon kalliimmalta. Lyhyt kierrätys kädestä käteen tuotti hinta-arvioita neljästäsadasta jopa yli tuhanteen euroon.

Kun kapulaan kytkee virran päälle, alkaa paljastua, missä on säästetty. Esimerkiksi Bluboon viisituumaiselta näytöltä on kirkkaassa auringonpaisteessa vaikea nähdä mitään.

Näyttö myös tunnistaa vain kaksi kosketuspistettä. Useammalle tosin on tarvetta kovin harvoissa sovelluksissa.

Kaikkein halvin vaikutelma tulee puhelimen värähtelystä. Näppäimistöllä kirjoittaessa joka näppäily tärähdyttää puhelinta, mutta tuntuu kuin värinän tuottava moottori olisi jotenkin viallinen ja särisevä.

Sormenjäljenlukija sitä vastoin toimi erittäin hyvin, jopa paremmin kuin isojen valmistajien ratkaisut.

Myös kameroiden laatu on heikko. Kahdeksan megapikselin takakameralla saa kirkkaissa oloissa vielä jotenkuten kelvollista laatua, mutta kahden megapikselin etukamera on todella huono.

Kuorien sisällä on halpa suoritin ja vain gigatavu keskusmuistia, mutta tämä näkyy peruskäytössä yllättävän vähän. Niin nettiselaus, somepalveluiden selaaminen kuin pelaaminenkin sujuvat ilman suurempia hitausongelmia.

Akkua hidaskin kone syö ripeästi. Reippaalla käytöllä Bluboon akun saa tyhjäksi hyvissä ajoin ennen päivän päättymistä.

Tallennustilaa on vain kahdeksan gigatavua, josta käyttäjälle jää puhelimen ohjelmistojen jälkeen minimaaliset viitisen gigaa. Lisää voi asentaa muistikortilla.

Muistikorttipaikassa piilee myös puhelimen todellinen erikoisuus. Muistikortin sijasta koloon voi nimittäin asentaa peräti kolmannen sim-kortin!

Harva tarvitsee kolmea liittymää samassa puhelimessa, mutta jos esimerkiksi töiden tai jatkuvan matkustamisen vuoksi siihen on tarvetta, Bluboo on erittäin halpa tapa saada kaikki liittymät yhteen laitteeseen.

Huippunopeiden nettiyhteyksien perään ei tosin kannata haikailla, sillä mobiililittymät toimivat enintään 3G-nopeudella. 4G-sirua Xfire 2:ssa ei ole.

Bluboo Xfire 2 tarjoaa järkyttävän halpaan hintaan laadukkaan oloisen paketin, jonka hankkijan pitää kuitenkin muistaa riskit.

Heikon kameran ja hitaan suorittimen kanssa voi elää, mutta esimerkiksi uuden Android-version voi joutua virittelemään paikoilleen käsityönä – tai sitten sitä ei saa laitteelle koskaan.

Bluboo Xfire 2 – superhalpa Android-puhelin. Hinta Suomeen toimitettuna alle sata euroa.

Plussaa

 Metallikuoret

 Sormenjäljenlukija

 Kolme sim-korttipaikkaa

 

Miinusta

 Näyttö

 Akkukesto

 Kamerat

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit