Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaihtoehtoja puhelinvalmistajien omille sovelluskaupoille

Epävirallisista lähteistä ohjelmien asentamisessa on aina riskinsä.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen

Android-puhelimiin hankitaan yleensä sovellukset Googlen omasta Play-kaupasta. Tarjolla on myös muita vaihtoehtoja. Epävirallisista lähteistä ohjelmien asentamisessa on aina riskinsä – toki haittaohjelmia päätyy välillä myös viralliseen kauppaan.

Yksi suosituimmista vaihtoehdoista on nimeltään GetJar. Sen etu on mahdollisuus saada Play-kaupassa maksullisina tarjottavia sovelluksia ilmaiseksi. Tosin GetJarin kautta ladattuina sovelluksiin ilmestyy mainoksia.

Parasta: Säästää selvää rahaa.

Pelifaneille suosilteltava vaihtoehto on itch.io. Itsenäisille pelikehittäjille tarkoitettu palvelu tarjoaa pelejä monille alustoille, myös Androidille.

Todella omaperäisiä pelejä selailee jo pelkän huvittumisen vuoksi. Jos koodaustaidot ovat pelintekoon yltävällä tasolla, omat pelit saa myös helposti myyntiin itch.ion kautta.

Parasta: Myös Play-kaupasta löytyviä pelejä esillä mielenkiintoisesti.

Tietokonelegenda Richard Stallmanin elämäntyöksi jää paitsi pohjatyö nykyisin Linuxina tunnettuun käyttöjärjestelmään, myös vapaiden ohjelmistojen puolesta taisteleminen.

Jos vapaiden ohjelmistojen ideologia on lähellä sydäntä, Android-puhelimiin voi hankkia niitä F-Droid-palvelusta. Valikoima ei ole iso, mutta sovelluksia on erikoisiinkin tarpeisiin erityisesti ohjelmointiin liittyvissä asioissa.

Parasta: Kaikkien ohjelmien lähdekoodit saatavilla – tee itse parempi versio!

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit