Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

LG toi ensimmäisenä kauppoihin älypuhelimen, johon saa uusia ominaisuuksia lisälaitteilla – HS testasi sen

LG G5 -puhelimessa on mahdollisuuksia vaikka mihin, jos lisälaitteiden valikoima kasvaa.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
LG
Pohjapala irtoaa, ja sen paikalle on toistaiseksi saatavilla kaksi lisälaitetta.
Pohjapala irtoaa, ja sen paikalle on toistaiseksi saatavilla kaksi lisälaitetta. Kuva: LG

LG-puhelinten lippulaivaan G-mallistoon on jälleen saapunut uusi tulokas. G5 vaikuttaa äkkiseltään aivan tavalliselta Android-puhelimelta. Sillä on kuitenkin ominaisuus, joka parhaimmillaan voi mullistaa koko älypuhelinmaailman.

LG-uutuuden pohja kätkee yllätyksen. Pohjapala irtoaa, ja sen tilalle voi vaihtaa jonkin lisälaitteen. Tällaisia modulaarisiksi kutsuttuja ideoita ovat esitelleet monet muutkin valmistajat, mutta LG ehti ensimmäisenä tuomaan sellaisen kauppoihin.

Laajennuspalikoita on alussa saatavilla vain kaksi. Toinen on suunniteltu yhteistyössä Bang & Olufsenin kanssa, ja se lupaa parantaa puhelimen äänentoistoa. Sitä emme saaneet testiin, mutta kameralisämokkulaa kokeilimme.

Se tuo mukanaan tanakan kädensijan puhelimen käyttämiseen kamerana. Näppärästi samaan pakettiin on ahdettu myös lisäakku, joka todellakin tulee tarpeeseen. Ilman sitä puhelimesta katkeaa helposti virta jo ennen päivän loppumista.

Uusi usb-c-latausliitin vaikeuttaa lataamista, koska sopivia latureita tai kaapeleita ei ole vielä jokaisella kaverilla. Omaa latausjohtoa kannattaakin kantaa mukana kaiken varalta.

Varsinaisia kameraominaisuuksia lisäosassa ovat pikanappula kameran käynnistämiseen ja napit valokuvien ja videoiden ottamiseen. Näppärin ominaisuus on zoomausrengas, jolla kuvaa on helppo zoomailla yhdelläkin kädellä kuvatessa.

Zoomailuun liittyykin toinen uutuus, nimittäin kaksi erillistä takakameraa. LG V10 -mallissa nähtiin samantyylinen ratkaisu. Siinä tuplakamerat oli sijoitettu etupuolelle. Molemmissa on sama idea: toisen kameran linssi on todellinen laajakulma.

Ominaisuudesta on hyötyä erityisesti sisätiloissa kuvatessa. Monesti kännykällä kuvatessa kuvaajan pitäisi peruuttaa seinästä läpi, että kuvaan saa mahtumaan kaiken haluamansa.

Vaihtamalla G5:n laajakulmalinssiin ongelmaa ei ole – tosin sillä otetuissa kuvissa on nähtävissä aavistuksenomainen kuvan palloistuminen. Laadultaan kuvat eivät aivan pärjää Samsung S7:n huippukameralle, mutta ero ei ole järisyttävä.

Samsungin puhelimissa nähty ”aina päällä” -toiminto on myös G5:ssä. Ruudulla ovat koko ajan näkyvissä kellonaika ja viimeisimmät huomautukset.

Erityisesti kaikkien sovellusten huomautukset ovat näppärä ominaisuus. Jokaista Whatsapp-viestiä ei tarvitse lukea heti, mutta työsähköposteihin on reagoitava välittömästi.

Käytännössä kaikki huippuluokan Android-puhelimet ovat erittäin nopeita ja hyvällä näytöllä varustettuja. LG:n erottaa joukosta lisälaiteliitäntä, joka avaa valtavat mahdollisuudet.

Vaikka lisukevalikoima onkin aluksi heikko, on helppo kuvitella, että tulevaisuudessa malliin saa vaikka minkälaisia lisälaitteita.

Toinen vaihtoehto on, että puhelin ei myy, eikä kukaan siten myöskään tee lisäosia. Ostaminen ei silti ole kovin valtaisaa uhkapeliä. Rahojensa vastineeksi saa joka tapauksessa kelpo luurin.

LG G5, modulaarinen älypuhelin. Hinta noin 700 euroa, kameramoduuli noin 100 euroa, Hi-Fi Plus -moduuli noin 150 euroa.

Plussaa

 Modulaarisuus tuo aivan uusia mahdollisuuksia

 Kaksi takakameraa

 Muistikorttipaikka ja irrotettava akku

Miinusta

 Lisäpaloja ei ole vielä juuri saatavilla

 Akkukesto

 Usb-c-liitin on vielä harvinainen

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit