Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS testasi Lenovon jättitabletin, joka saattaa olla aikaansa edellä

Ehkäpä Lenovon kohtalona on olla kuin lähes unohdettu tabletin isoisä Microsoftin TabletPC. Hyvä idea mutta vuosia aikaansa edellä.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
Lenovo
Kuva: Lenovo

Lenovon uusi tietokone on näyttö. Eipäs vaan tietokone. Ei kun jättitabletti. Luokiteltiin se sitten miksi tahansa, se on erittäin mielenkiintoinen laite.

Tekniikan kolmijako on vielä melko selvä. Tietokoneet, tabletit ja älypuhelimet ovat kaikki omia laiteryhmiään, mitä nyt Microsoft Surface ja iPad Pro sotkevat palettia sijoittumalla tietokoneiden ja tablettien väliselle harmaalle alueelle.

Tulevaisuudessa harmaa alue laajenee entisestään, kun laitteet kurottavat entistä pidemmälle toistensa alueille. Yhdenlainen osoitus tästä on Lenovon Windows kympillä varustettu all-in-one-kone, Yoga Home 500.

Perusidea ei ole uusi, onhan tietokoneen suoritin oheisromppeineen pakattu näytön sisään jo viime vuosituhannella. Lenovo kuitenkin laajentaa konseptia entisestään.

21,5-tuumaiseen näyttöön on tietokoneen lisäksi pakattu akku. Konetta voi siten käyttää myös jättitablettina. Lähes viisikiloisen rohjakkeen kääntely sylissä ei välttämättä ole kovin kevyttä, mutta koneen voi todella helposti siirtää huoneesta toiseen ilman rasittavia uudelleenkäynnistyksiä.

Yhdeksi käyttötarkoitukseksi tablettitilassa on ajateltu koko perheen pelaamista. Pöydälle käännetty tabletti voisi toimia vanhanajan lautapelien 2010-lukulaisena versiona.

Sillä tavalla pelattavia pelejä vain on kovin vähän saatavilla – ainakin toistaiseksi. Lenovon omassa sovelluskaupassa niitä on jonkin verran.

Muuten Home 500 ei ole varsinainen pelikone, vaikka se pyörittää kevyitä 3d-pelejäkin vaivatta.

Harmillista kyllä, Lenovon näyttöpaneelin tarkkuus on vain 1 920 x 1 080 pikseliä. Vielä äskettäin se olisi riittänyt tämän kokoiselle näytölle aivan mainiosti.

Nyt silmät ovat monilla ehtineet jo tottua 4K-televisoihin ja supertarkkoihin puhelimien näyttöihin. Etenkin tablettitilassa näyttöä tuijotetaan kuitenkin todella läheltä ja kuvaruudun pikselit näkyvät ikävästi.

Myös näytön kääntelyyn liittyi ongelmia. Jättitabletti ei aina tiennyt, miten päin sitä pideltiin, ja välillä kuva jumitti ruudulla väärin päin lukuisista kääntely- ja vääntely-yrityksistä huolimatta.

Hyvin erityinen yksityiskohta on pieni, harmaa ja tyylitelty N-kirjain näytön alalaidassa. Sen alla on nfc-lukija, joka kuuluu yleensä vain älypuhelinten ominaisuuksiin.

Logoa voi hipaista älyluurillaan, johon voi asentaa Lenovon oman mobiilisovelluksen. Sen jälkeen esimerkiksi kuvien ja videoiden siirtäminen puhelimen ja tietokoneen välillä on erittäin helppoa.

Sovellus puhuu suomeakin mutta erittäin huonosti.

Tällä haavaa pc-koneessa olevalle nfc-lukijalle ei ole juuri käyttöä. Omalla tavallaan se symbolisoi koko konetta erittäin hyvin. Mielenkiintoinen idea, jolle ei vielä ole hirveästi käyttöä.

Ehkäpä Lenovon kohtalona on olla kuin lähes unohdettu tabletin isoisä Microsoftin TabletPC. Hyvä idea mutta vuosia aikaansa edellä.

Lenovo Yoga Home 500, pieneen pakattu pöytäkone ja jättikokoinen tabletti samassa paketissa. Hinta alkaen noin 1 000 euroa.

Plussaa

 Näppärästi kaikki yhdessä paketissa.

 Säädettävän jalan ansiosta laitteen

saa helposti eri asentoihin pöydälle.

Miinusta

 Heikkolaatuiset kaiuttimet ja äänenlaatu.

 Heikko laajennettavuus ja liitännät.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit