Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kodin turvakamera kuvaa pimeässäkin ja tallentaa videokuvan pilveen – HS testasi laitteen

Canary-turvakamera tarkkailee ympäristöään koko ajan ja hälyttää omistajalle, jos kuvassa tapahtuu muutoksia.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
canary
Kameran kuvaaman videopätkän voi katsoa netin pilvipalvelusta.
Kameran kuvaaman videopätkän voi katsoa netin pilvipalvelusta. Kuva: canary

Entisaikaan kanarialintuja käytettiin kaivoksissa varoittamaan mainareita myrkkykaasuista. Jos kaivokseen alkoi tulvia esimerkiksi häkää, häkkilintu kuoli ensin ja kaivosmiehille jäi aikaa paeta myrkkyjä.

Nykyään varoitusjärjestelmät ovat armeliaampia, mutta nimensä kodin turvakamera Canary on kanarialinnuilta lainannut.

Canary keräsi alkupääomansa joukkorahoituspalvelu Kickstarterin avulla. Suuren innostuksen ansiosta mukaan lähtivät myös isot pääomasijoittajat. Valmis ja viimeistelty tuote on nyt saatu myös Suomen markkinoille.

Kameran asennus kotiin on erittäin helppoa. Puhelimeen asennetaan sovelluskaupasta ohjelma, jolle kerrotaan muutamia asetuksia.

Sen jälkeen puhelin ja Canary kytketään yhteen paketissa olevalla kuulokejohdolla. Puhelin visertää kaapelia pitkin asetukset Canaryyn, minkä jälkeen se on käyttövalmis.

Canary tarkkailee oletuksena kamerallaan koko ajan ja hälyttää omistajalleen, jos kuvassa tapahtuu muutoksia. Kameran kuvaaman videopätkän voi katsoa netin pilvipalvelusta tai ladata sieltä omaan puhelimeensa.

Muutoksiksi rekisteröityvät mahdollisten varkaiden lisäksi myös kissan juoksentelu kameran näköpiirissä ja jopa ikkunan takana vilkahtavat auton valot. Lomamatkan ajaksi onkin viisasta sulkea verhot tai säätää kamera kuvaamaan paikkaa, jossa muutoksia ei tapahdu, ellei esimerkiksi ulko-ovea avata.

Kameran voi helposti opettaa tunnistamaan perheenjäsenten puhelimet ja kytkemään hälytykset pois päältä, kun tuttu puhelin on paikalla. Videopätkien tallennus on kuitenkin erikoisesti oletuksena päällä silloinkin.

Äkkinäinen käyttäjä joutuukin tahtomattaan oman elämänsä axlsmithiksi. Vahinko-otosten mahdollisuutta lisää, että Canary ei ulkoisesti lainkaan muistuta kameraa.

Jopa lähes pilkkopimeässä tapahtuvat asiat tallentuvat selkeästi yökuvausominaisuuden ansiosta – tosin mustavalkoisina. Automaattikuvaus pitää käydä säätämässä asetuksista käsin pois.

Valvontakameran lisäksi laitteessa on myös muita ominaisuuksia. Lämpötilan ja ilmankosteuden mittaukset ovat mielenkiintoista tarkkailtavaa vaikka eivät varsinaista hyötyä kaikille tuokaan.

Ilmanlaatua mittaava anturi reagoi herkästi, jos Canaryn vieressä vaikkapa tupakoi. Laitteessa on myös todella kovaääninen hälytyssireeni.

Kokonaisuutena Canary oli erittäin toimiva. Omaa kotia oli helppo käydä vilkaisemassa toiselta puolelta maapalloa puhelimen näytöllä, ja siivoojan käynnit asunnossa saivat heti aikaan hälytyksen.

Jos ostaa pelkän laitteen, videot ovat pilvipalvelussa katsottavissa vain 12 tunnin ajan. Se on moneen tarkoitukseen aivan liian vähän.

Lisäaikaa saa erilaisilla maksullisilla paketeilla. Esimerkiksi seitsemän vuorokautta tallentava palvelu maksaa vuodessa noin 86 euroa.

Canary-turvakamera kotiin. Hinta 229 euroa.

Plussaa

 Helppo asennus

 Hyvä kuva, toimii myös pimeässä

Miinusta

 Reagoi liian herkästi

 Pilvitallennus yli 12 tunnin ajalta maksullinen

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit