Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS testasi langattoman kiintolevyn, johon mahtuu 20 puhelimen musiikki- ja videokirjasto

Seagaten langattomalle kiintolevylle mahtuu iso kasa valokuvia ja videoita. Niihin pääsee käsiksi vain laitteen omistaja.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
seagate
Levyyn voi olla yhtä aikaa yhteydessä seitsemän älylaitetta.
Levyyn voi olla yhtä aikaa yhteydessä seitsemän älylaitetta. Kuva: seagate

Digitaalista dataa syntyy koko ajan valtavia määriä. Kannattaako sitä edes tallentaa kotona mihinkään vai riittävätkö netin pilvipalvelut kaikkeen?

Kiintolevyvalmistaja Seagaten vastaus asiaan on selvä: Netin pilvipalvelua on helppo käyttää, mutta siinä on omat riskinsä. Palveluun ladattavien kuvien tekijänoikeudet on ehkä määritelty erikoisesti, ja oma lomakuva voi periaatteessa päätyä koristamaan mainosta Yhdysvalloissa ilman mitään korvausta kuvaajalle. Palvelu saattaa myös napsahtaa yllättäen kiinni.

Oma kotipilvi sen sijaan on turvallinen siinä mielessä, että siihen ei pääse käsiksi kuin laitteen omistaja, eivätkä tekijänoikeusasiat vaivaa öisin mieltä.

Seagate Wireless Plus on hieman korttipakkaa isompi laite, jota on saatavilla joko yhden tai kahden teratavun kokoisena. Levylle mahtuu iso kasa omia valokuvia, videoita ja musiikkia.

Monissa huippuluokan puhelimissa on tallennustilaa 64 gigatavua. Käyttöjärjestelmä ja ohjelmat vievät aina osansa puhelimen kapasiteetista. Teratavun Seagate-levylle mahtuisi siten noin kahdenkymmenen puhelimen täysi kuva-, video- ja musiikkikirjasto.

Levylle on helppo siirtää omia tiedostoja. Jos käytössä on tietokone, Seagaten voi kytkeä suoraan sen usb-liitäntään. Aivan täydellisesti laite ei usb-liitännän kanssa toiminut. Välillä akkua piti ladata paketissa mukana tulleella virtalähteellä, ennen kuin tieto koneen ja levyn välillä kulki.

Mobiililaitteista taas kuvat siirtyvät kätevästi langattomasti. Siirto onnistunee kömpelöltäkin tietotekniikan käyttäjältä.

Itse levystä ei tarvitse painaa kuin virtanappia ja ottaa älylaitteella yhteys sen tarjoamaan wifi-verkkoon.

Puhelimeen tarvitaan sovelluskaupasta Seagaten sovellus, jolla levylle voi helposti siirtää tietoja – tai sille siirrettyjä kuvia ja videoita voi katsella.

Kodin tableteille levyssä on näppärä ominaisuus. Sillä voi nimittäin myös jakaa eteenpäin kodin langatonta verkkoa. Seagaten levyyn kytkeytymällä on siten yhteydessä paitsi levyllä oleviin tiedostoihin, myös nettiin.

Erilaisia älylaitteita voi olla yhteydessä levyyn seitsemän samaan aikaan. Jos kaikilla yrittää katsoa hd-videoita, Seagaten suorituskyky loppuu tosin kesken.

Jos levy ei ole kiinni sähkövirrassa, siinä riittää puhtia käyttötavasta riippuen muutamaksi tunniksi. Sähköttömän mökin viihdealustaksi siitä ei siis monen päivän ajaksi ole.

Vaikkei laitetta käyttäisikään mediasta nautiskeluun, se on näppärä tapa hoitaa varmuuskopiointi. Esimerkiksi järjestelmäkameran muistikortilta tietokoneelle siirretyt kuvat ovat vain yhden kiintolevyrikon päässä ikuiselta katoamiselta.

Langattomalle levylle siirtyy melko nopeasti pitkänkin lomareissun kuvakokoelma.

Seagate Wireless Plus. Langaton kiintolevy. Hinta yhden teratavun versiolle 189 euroa, kahden teratavun 249 euroa.

Plussaa

 Helppo käyttöönotto mobiililaitteilla

 Lajittelee kuvat ja videot selkeästi

Miinusta

 PC:n kanssa käyttö takkuili

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit