Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS testasi: Plantronicsin kuulokkeet kestävät vaikka pelin häviäjän raivonpuuskat

Plantronics Rig 500E -kuulokkeet ovat piristävän erilaiset.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
Plantronics Rig 500E
Plantronics Rig 500E

Alkujaan lentäjien rankkaan ammattikäyttöön kuulokkeita valmistanut Plantronics laajentaa tuotevalikoimaansa jatkuvasti. Ensisijaisesti pelikäyttöön ajateltu RIG500E on suunniteltu etenkin aggressiivisille peli-intoilijoille.

Vaikka kauppojen hyllyt tursuavat kuulokkeita jos jonkinlaisilta valmistajilta, ovat niin nappi- kuin sankaluuritkin yleensä kuin toistensa hieman erivärisiä kopioita.

Plantronicsin kuulokkeet ovatkin piristävän erilaiset. Ratkaisu on täysin modulaarinen. Paketista paljastuu siis pienoinen palapeli, josta kuulokkeet kasataan.

Sangan, kuulokekupit, kaapelin ja mikrofonin napsauttelee paikalleen hetkessä. Todella erikoista on, että mukana toimitetaan kahdet erilliset varsinaiset kuulokekupit.

Äkkivilkaisulla samankaltaisilta näyttävissä kupeissa on merkittävä ero. Toiset ovat suljetut kupit, joiden pehmusteosa on tiivistä nahkajäljitelmää. Toiset ovat puolestaan avoimet ja kangaspehmusteiset.

Suurta eroa kupeilla ei kuuntelutesteissä huomattu. Suljetut toimivat kuten valmistaja lupaa ja torjuivat ulkomaailman ääniä.

Mukana ei kuitenkaan ole vastameluun perustuvaa tehokasta vaimennusta, vaan teho perustuu pelkästään kuppien tiiviyteen. Voimakkaammat äänet siis vuotavat korviin edelleen.

Tiiviys tuntui myös korostavan bassoa, paikoin jopa epämiellyttävän paljon.

Avointen kuppien haittapuoleksi paljastui päällystekankaan yllättävä, ihoa vasten aluksi epämiellyttävältä tuntuva, karkeus.

Kupit ovat samankokoiset ja asettuivat mukavasti kookkailla korvalehdillä varustetun testaajan korvien ympärille. Pidemmätkään kuuntelusessiot eivät siis ala ärsyttää korvia.

Peleissä häviäminen johtaa joillakin meistä välillä aggressiiviseen käytökseen. Kyytiä ovat saaneet niin peliohjaimet, konsolit kuin televisiotkin.

Plantronicsit on suunniteltu kestämään myös hillitsemättömät raivonpuuskat.

Muovinen kuulokesanka kestää vääntelyä uskomattoman paljon. Sen voi vääntää lähes solmuun ilman vaurioita.

Jos jonkin osan saakin hajalle, valmistajan verkkokaupasta voi hankkia uuden tilalle. Luonnollisesti kuulokesangan voi tilata muutenkin, jolloin paketista saa edullisesti kasattua kahdet erilaiset kuulokkeet.

Modulaarisuuden eduksi voidaan laskea myös aivan uusien käyttötarkoituksien löytyminen elektroniikkalaitteen komponenteille. Jos pelaaminen alkaa kyllästyttää, kuulokkeiden sangasta saa hauskan naamarin.

Plantronics Rig 500E – modulaarinen kuulokesetti. Hinta 112 euroa.

Plussaa 

 Modulaarinen rakenne

 Pienellä lisämaksulla paketista saa kahdet luurit

Miinusta 

 Suljettujen kuppien ylikorostunut bassotoisto

 Kangaskuppien karkeus

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!