Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

LG:n uutuus nostaa nettitelevision katsomisen uudelle tasolle – HS testasi laitteen

LG 65E6V on huippuluokan hintava televisio, joka näyttää täydellistä mustaa ja häikäiseviä värejä.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen

LG:n uusi televisio on etenkin Netflix-friikin unelma. Suuren koon ja näppärän Netflix-sovelluksen lisäksi telkkarilla pääsee nauttimaan ennennäkemättömän upeista väreistä.

LG 65E6V on jo paketista ulos nostettuna melkoisen komea kapistus. Huomio kiinnittyy sen äärimäiseen ohuuteen.

Itse tv-paneeli on vain 2,57 millimetriä paksu. Sen taakse on lisätty lasilevy tuomaan jäykkyyttä. Levy ulottuu hitusen reunojen yli ja tuo myös uudenlaista visuaalista ilmettä.

Television paneeli pohjautuu oled-teknologiaan. Siinä jokainen ruudun pikseli voidaan sytyttää ja sammuttaa erikseen. Niinpä ruudun mustat alueet ovat täysin mustia.

Jos ruudulle ajetaan täysin mustaa kuvaa, mistään ei voi tietää, onko se päällä vai ei. Vanhempaa tekniikkaa käyttävien telkkareiden jatkuva pieni kajo puuttuu laitteesta täysin.

Täydellisen mustan lisäksi LG tukee laajan värimaailman mahdollistavaa hdr-kuvaa. Ominaisuutta on rummutettu jo jonkin aikaa, mutta sille tuotettua sisältöä ei juuri ole saatavilla.

Nettivideojätti Netflix on kuitenkin ryntäämässä apuun tässäkin. Sen Marco Polo -sarjaa voi ihastella paitsi uhd-tarkkuudella, myös hdr-väreillä.

Mongolian häikäisevät maisemat saivatkin testaajien leuat putoamaan ihastuksesta. Vaikka viimeisen päälle toteutettu sarja näyttää hyvältä myös vanhemmalla televisiolla, ero on selvä, kun vertailee laitteita vierekkäin.

Oled ei kuitenkaan ole täydellinen tekniikka ohuudesta ja mustan tasosta huolimatta. Aikaa myöten kuvan kirkkaus alkaa vaihdella ruudun eri osien välillä.

Yleensä kirkkauden tasaamiseen tarkoitettu valikko on piilotettu televisioissa vain huoltomiehen löydettäväksi, mutta uudessa LG:ssä se on kenen tahansa käytettävissä.

Prosessi tosin kestää tunnin, joten kesken leffanautinnon sitä tuskin tulee tehtyä. Kuvan säätöjä on muutenkin tarjolla tolkuttomasti, jos haluaa rukata ruutunsa viimeisen päälle mieleisekseen.

Toinen tunnustettu oledin ongelma on lähes mustien sävyjen toisto. Vaikka täysin musta onkin ruudulla täysin mustaa, hieman sitä kirkkaammat sävyt eivät toistu tarkasti.

Oletuksena televisio säätääkin kaikki tarpeeksi tummat sävyt täysin mustaksi. Omiin silmiin sopivaa mustan rajaa joutuu asetuksista hakemaan ajan kanssa.

Television mukana toimitetaan kaksi kaukosäädintä. Pappamallissa on vain perustoiminnot, edistyneemmällä voi helposti ohjata kaikkia toimintoja.

Kauko-ohjain toimii myös eräänlaisena hiirenä, ja sitä ilmassa heiluttelemalla on erittäin helppo liikkua television valikoissa. Kaukosäätimelle voi myös puhua. Kun sanoo tv-sarjan nimen mikrofoniin, laite alkaa etsiä siihen liittyvää sisältöä netin videopalveluista.

Paketissa on mukana myös kahdet 3d-lasit, vaikka kotien kolmiulotteisuus onkin alun hypetyksen jälkeen lähes unohdettu.

Se on harmillista, sillä kolmas ulottuvuus hyötyisi paljon uhd-tarkkuudesta ja parantuneesta väritoistosta.

LG 65E6V. Huippuluokan televisio. Hinta noin 6 000 euroa.

Plussaa

 Täydellinen musta

 Laaja värimaailma

 Erinomainen käytettävyys

Miinusta

 Uuden tekniikan kallis hinta

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit