Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Musiikkia suoraan kalloon – luujohtumista hyödyntävät kuulokkeet sopivat aktiiviliikkujille

Uusien Titanium-kuulokkeiden tekniikka perustuu luujohtumiseen.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
Aftershokz
Päätä kiertävä panta sopii useimmille, mutta joillekin se voi olla liian kookas.
Päätä kiertävä panta sopii useimmille, mutta joillekin se voi olla liian kookas. Kuva: Aftershokz

Kuulokkeiden toimintaperiaate on pysynyt samana vuosikymmeniä. Uudenlaiseen tekniikkaan perustuvia kuulokkeita on kuitenkin tulossa markkinoille yhä enemmän.

Aftershokz Trekz tuoteperheen huippumalli on Titanium. Kaikki Trekz-kuulokkeet perustuvat samaan perustekniikkaan, luujohtumiseen. Siinä ääntä viedään pienenä värinänä pään alueen luustoon, josta se välittyy suoraan sisäkorvaan kulkematta tärykalvon kautta.

Tekniikan ansiosta korvat jäävät auki muille äänille. Kuulokkeet ovatkin omiaan esimerkiksi vilkasliikenteisellä alueella kulkemiseen ja pienten lasten vanhemmille.

Monet ominaisuudet kertovat, että valmistaja tavoittelee etenkin aktiiviliikkujia. Trekzejä voi esimerkiksi käyttää kypärän kanssa, ja ne on suojattu hieltä. Valmistajan mukaan rankkojenkaan ponnisteluiden tuottamat hikivirrat eivät pysty vahingoittamaan kuulokkeita. Vedenkestävät ne eivät kuitenkaan ole, joten uintiretket kuulokkeiden kanssa jäävät haaveeksi.

Vaikka pääosa äänestä välittyy suoraan luuhun, osa vuotaa kuulokkeista ulos. Kirjaston kaltaisiin täydellistä hiljaisuutta vaativiin tiloihin kuulokkeita ei voi suositella.

Äänenlaadultaan Trekzejä voisi kuvailla erikoiseksi. Hyvälaatuisten perinteisten kuulokkeiden rinnalle ne eivät yllä, mutta ei toistoa voi surkeaksikaan haukkua.

Etenkin bassopään puolelta äänimaailma jää ohueksi. Lisäksi suun liikkeet vaikuttavat kokemukseen merkittävästi. Suu auki kuuntelemalla Trekzit ovat kuin eri kuulokkeet.

Myyntipakkauksessa toimitetaan myös perinteiset vaahtomuovista valmistetut korvatulpat. Niitä käyttämällä sointi ja varsinkin bassotoisto paranevat. Samalla kuitenkin menetetään kallokuulokkeiden etu eli ulkomaailman äänten kuuluminen.

Käyttöönotto on helppoa ja onnistuu bluetooth-laitteiden kanssa pelanneelta ilman ohjetta. Kaiken varalta kuulokkeisiin on ohjelmoitu pieni ääniopas, joka opastaa rauhallisella kertojaäänellä, miten homma hoituu.

Päätä kiertävä panta sopii suurimmalle osalle käyttäjiä, mutta joillekin se voi olla liian kookas. Nuoria käyttäjiä varten kuulokkeiden mukana toimitetaan asennussarja, jolla pannan saa puristumaan myös pieneen päähän.

Verrattuna aiemmin kokeiltuihin luujohtumiskuulokkeisiin ovat Trekz Titaniumit sekä äänenlaadultaan että viimeistelyltään omaa luokkaansa. Soinnin osalta ne laahaavat edelleen perinteisten kuulokkeiden perässä. Jos syystä tai toisesta musiikista haluaa nauttia korvat auki muulle maailmalle, Trekzit ovat erinomainen ratkaisu.

Aftershokz Trekz Titanium. Luujohtumista hyödyntävät kuulokkeet. Hinta: 149 euroa

 

Plussaa

Tekevät sen, mitä lupaavat, korvat todellakin jäävät auki

Mukavat päässä, eivät hiosta eivätkä paina

 

Miinusta

Heikko bassotoisto

Akkukesto vain kuutisen tuntia

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit