Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sovelluksissa yhdistyvät reaalimaailma ja digitaalisuus

Tekniikka
 
Helsingin Sanomat

Maailman villinnyt Pokémon Go -mobiilipeli on tuonut lisätyn todellisuuden koko kansan huulille. Reaalimaailmaa ja digitaalisia ominaisuuksia yhdistäviä mobiilisovelluksia on jo nyt hyvin tarjolla.

Wikitude yhdistää nimensä mukaisesti Wikipediasta löytyviä tietoja kameranäkymän päälle. Vieraalla paikkakunnalla sovelluksen näkymästä on helppo etsiä lähellä olevia palveluita tai selvittää, mistä rakennuksesta kulloinkin on kyse. Ohjelmalla voi lisäksi etsiä virtuaalisia 3d-sisältöjä esimerkiksi mainoksista.

Parasta: Ohjelmalla katseltavia lisätyn todellisuuden sisältöjä voi luoda myös itse.

Wikitude saatavilla Androidille ja iOSille. Ilmainen.

Inkhunter on sovellus, jota moni toivoisi käyttäneensä vuosia sitten. Sovelluksen avulla voi esikatsella, miltä tatuointi näyttäisi iholla. Ohjelma tarjoaa kokoelman valmiita malleja, mutta siinä voi käyttää myös itse piirrettyä tai skannattua kuvaa.

Käteen piirretään ohjainviivat, minkä jälkeen puhelimen kameran läpi katsottuna tatuointi näkyy iholla aivan kuin se olisi oikea.

Parasta: Tatuointi kääntyy kameran liikkeitä mukaillen.

Inkhunter saatavilla iOSille. Ilmainen. 

Star Walk on sovellus niille, joita nyppii Pokémon Gosta puuttuva sivistävä elementti. Star Walk yhdistää aidon ja virtuaalisen tähtitaivaan puhelimen näytöllä yhdeksi kokonaisuudeksi. Jos tähtikuvioista tuntee vain Otavan, Star Walkin avulla voi nähdä niin Bereniken hiukset kuin Käärmeenkantajankin. Ohjelma kertoo myös, missä kannattaa tähystellä aurinkokunnan eri planeettoja.

Parasta: Aloittelijakin hahmottaa tähtitaivaan heti uudella tavalla.

Star Walk saatavilla Androidille ja iOSille. Hinta 2,99 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit