Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rasia säätää puhelimen äänentoistoa käyttäjän kuulon mukaan

Aumeo Audiosta on hyötyä etenkin kuulo-ongelmista kärsiville. Se myös parantaa halvan puhelimen äänentoistoa.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
Aumeo Audio
Jos kuulo on heikentynyt voimakkaasti jollakin taajuusalueella, Aumeo saattaa korostaa ongelma-aluetta liikaa. Paras tulos vaatii hienosäätöjen tekemistä käsin.
Jos kuulo on heikentynyt voimakkaasti jollakin taajuusalueella, Aumeo saattaa korostaa ongelma-aluetta liikaa. Paras tulos vaatii hienosäätöjen tekemistä käsin. Kuva: Aumeo Audio

Aumeo Audion rasia tutkii kuulon ja tekee tarvittavat säädöt, jotta musiikki kuuluisi mahdollisimman täydellisesti. Riittääkö pikku purkki kuitenkaan muuttamaan puhelimen äänentoiston täydelliseksi sointielämykseksi?

Jokaisen kuulo on yksilöllinen, ja joillakin kuulossa saattaa olla pahojakin puutteita. Korvat voivat myös olla ”eri paria”, jolloin ne kuulevat eri tavoin. Kuulo saattaa myös heikentyä iän karttuessa etenkin korkeiden äänien osalta.

Aumeon keksijät ovat huomanneet markkinaraon. Heidän tuotteensa on pieni rasia, jolla jokaisen ihmisen kuulo voidaan tutkia. Tarkastelun jälkeen äänentoisto säädetään jokaisen korville optimaalisesti sopivaksi.

Jos kuulossa on tiettyjä ongelmia, korostetaan kyseisiä taajuuksia, jonka jälkeen musiikki kuuluu taas hyvin.

Paperilla ajatus vaikuttaa toimivalta.

Noin tulitikkuaskin kokoinen laite liitetään puhelimeen bluetoothilla. Tämän jälkeen käynnistetään asetusohjelma, joka soittaa kummallekin korvalle kahdeksan ääninäytettä eri taajuuksilla. Jokainen näyte pitää säätää ohjelmalla juuri ja juuri kuuluvaksi,, minkä jälkeen kaikki Aumeon läpi kulkeva ääni korjataan käyttäjän kuuloa vastaavaksi.

Jos kuulo on heikentynyt voimakkaasti jollakin taajuusalueella, saattaa Aumeo korostaa sitä aivan liikaa. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi hienosäätöjä onkin tehtävä käsin.

Aumeo voi parantaa etenkin halvan puhelimen äänentoistoa, vaikka äänen taajuuskorjauksia ei tehtäisi lainkaan.

Puhelimen muistissa tai netin suoratoistopalveluissa musiikki on ykkösinä ja nollina, mistä se pitää muuttaa kuulokkeiden fyysiseksi liikkeeksi. Joidenkin puhelinten muuntimet ja kuulokeliitännät ovat niin heikkotasoisia, että ne saattavat tuoda ääneen säröä tai kohinaa. Aumeo Audion sisällä on laadukkaita komponentteja, joiden ero halvimpiin puhelimiin on selvä.

Bluetoothin lisäksi ääntä voi viedä laitteeseen 3,5 millimetrin liitännästä, johon pystyy kytkemään vaikkapa kannettavan tietokoneen, sanelukoneen tai cd-soittimen.

Ulospäin musiikille on vain 3,5 millimetrin liitäntä, joten langattomien kuulokkeiden käyttäjille Aumeosta ei ole apua. Periaatteessa sillä voi myös muuntaa mitkä tahansa kuulokkeet langattomiksi, mutta valitettavasti bluetooth-radion kantomatka on todella heikko ja pätkii jo suuren huoneen toisesta päästä toiseen kuljettaessa.

Jos kuulossa ei ole ongelmia, Aumeo on melko turha laite, mutta kuulo-ongelmista kärsiville laitteesta on hyötyä. Vaikka puhelimiin saa suoraan hieman samalla tavalla toimivia ohjelmia, voi Aumeota ja sen korjausta käyttää minkä tahansa puhelimen tai laitteen kanssa.

Aumeo Audio. Hinta noin 200 euroa.  

Plussaa

 Ottaa huomioon molemmat korvat

 Helppo käyttää

 Toimii lähes minkä tahansa laitteen kanssa

 

Miinusta

 Vaatii huomattavaa hienosäätöä toimiakseen täydellisesti

 Langattoman yhteyden kantomatka on heikko

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit