Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS:n toimittaja miekkaili ilmapalloja vastaan Assembly-tapahtuman virtuaalitivolissa: ”Fiilis on kuin pikkutytöllä”

Tekniikka
 
Virtuaalitodellisuustivoli valloitti toimittajan - huvipuistomaailmasta ei tehnyt mieli palata
Virtuaalitodellisuustivoli valloitti toimittajan - huvipuistomaailmasta ei tehnyt mieli palata
Virtuaalitodellisuusteknologia saapui kuluttajamarkkinoille vain puoli vuotta sitten, sitä ennen virtuaalitodellisuusteknologia oli lähinnä sovelluskehittäjien saatavilla. Vaikka pitkiä vr-pelejä ei ole vielä saatavilla, kehittyvät virtuaalitodellisuusmaailmat huimaa vauhtia. Helsingin Sanomat kokeili, miltä hetki virtuaalitodellisuustivolissa tuntuu. Toimittaja: Hanne-Mari Tarvonen Kuvaus ja Editointi: Mikko Peura

Ilmapallojen puhkomista ja astioiden rikkomista huvipuistossa, R2-D2:n kanssa tepastelua ja valomiekkataistelua stormtroopereiden kanssa. Virtuaalitodellisuus ja sen sovellukset eivät ole enää vain harvojen herkkua.

Viimeisen puolen vuoden aikana virtuaalitodellisuusteknologiat ovat saapuneet kuluttajamarkkinoille – virtuaalitodellisuuslasit ja headsetin saa esimerkiksi noin 800 eurolla. Jotta virtuaalitodellisuudesta voisi nauttia, tarvitsee kuitenkin myös erittäin tehokkaan PC-tietokoneen, joka monilta aktiivipelaajilta jo löytyy.

Virtuaalitodellisuusmaailmaan voi kuitenkin hypätä erilaisissa tapahtumissa. Tänä viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Assembly-tapahtuma kokoaa yhteen noin 6 000 tietokone- ja peliharrastajaa. Paikalle on luotu myös noin 150 neliömetrin virtuaalitodellisuuskenttä, jossa teknologiaa ja erilaisia demoja pääsee testaamaan.

Assemblyn pääjärjestäjä Jussi Laakkonen kertoo, että virtuaalitodellisuusmarkkinat ovat vielä pienet, mutta alan kehitys kiitää huimaa vauhtia. Muutaman vuoden kuluttua virtuaalitodellisuusteknologiat ja -sovellukset voivat nivoutua yhteen mobiiliteknologian ja -markkinoiden kanssa.

”Virtuaalitodellisuus vie todellisuuspaon pidemmälle. Sen sijaan, että menisit elokuvateatteriin, voit laittaa lasit päähän ja olla elokuvateatterissa”, Laakkonen sanoo.

Katso videolta, miten Helsingin Sanomien toimittaja koki virtuaalitodellisuuden.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?