Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS testasi: Ääntä suoraan television seinätelineestä

Kaiuttimen ääni suuntautuu aina kohti katselupistettä.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
Vogel’s
Soundbar-kaiutin kääntyy sinne minne televisiokin.
Soundbar-kaiutin kääntyy sinne minne televisiokin. Kuva: Vogel’s

Nykytelevisioiden kuva on parempi kuin koskaan aikaisemmin, mutta äänentoisto jää usein heikoksi. Televisiot ovat ohentuneet, ja alle senttimetrin runkoon on vaikea upottaa laadukasta äänentoistoa. Hyvä äänentoisto vaatiikin yleensä ulkoiset kaiuttimet.

Vogel’sin SoundMount Next 8365 tarjoaa kiinnostavan ratkaisun äänen parantamiseen: se yhdistää seinätelineeseen tanakkaa äänentoistoa.

Telineeseen voi kiinnittää enintään 65-tuumaisen ja 30 kiloa painavan television. Asennus on periaatteessa helppoa, mutta apuun kannattaa pyytää ihminen, joka tietää, mitä tekee. Muuten seurauksena voi olla irvistävä seinä ja kasa kallista elektroniikkaromua lattialla.

Lisärasitusta seinään aiheuttaa mahdollisuus käännellä telineeseen kiinnitettyä televisiota.

Kiinnostavinta laitteessa on seinätelineessä television alapuolella sijaitseva soundbar-kaiutin. Kun televisiota käännellään, myös kaiutin kääntyy, joten ääni suuntautuu aina kohti katselupistettä. Paketissa tulee lisäksi langaton, laatikkomallinen subwoofer toistamaan matalia taajuuksia.

Ääntä kaiuttimelle voi viedä monin tavoin. Helpoin tapa on optinen ulostulo digitaaliselle äänelle, jos televisiossa sellainen on. Tällöin kaikki televisioon liitettyjen laitteiden äänet matkaavat automaattisesti SoundMountille.

Jos liitäntää ei ole, voi digiboksin ja blu-ray-soittimen kytkeä laitteeseen hdmi-johdoilla. Tätä varten kaiuttimessa on kaksi hdmi-sisääntuloa ja yksi hdmi-ulostulo, josta ääni- ja kuvasignaali viedään televisioon. Jos mikään muu ei onnistu, Vogel’sissa on myös 3,5 mm liitäntä, johon äänen voi viedä hätätilassa vaikka kuulokeliitännästä.

Kaiuttimeen pystyy kytkemään myös muita laitteita kuin television. Puhelimia ja tablettilaitteita varten käytössä on langaton bluetooth-yhteys.

Puhelimen parittaminen onnistuikin ilahduttavan helposti kaukosäätimen paritusnappia painamalla. Hieman luottokorttia kookkaampi kaukosäädin sisältää kaikki tarvittavat toiminnot ja mahdollistaa kevyet sävynsäädöt. Valitettavasti kaukosäätimen käyttö vaatii lähes millintarkkaa ninja-asemointia.

Vogel’sin äänenlaatu ei häikäise, vaikka se päihittääkin taulutelevision sisäänrakennetut kaiuttimet. Etenkin musiikkia kuunnellessa toiston laatikkomaisuus kuuluu selvästi. Elokuvien dialogi toistuu kuitenkin selkeästi, ja myös räjähdykset ja laukaukset mossahtavat komeasti subwooferin ansiosta.

Vogel’s SoundMount Next 8365. Seinäteline ja kaiutinsetti. Hinta noin 800 euroa.  

Plussaa

 Kaiutin osoittaa aina oikeaan suuntaan

 Monipuoliset liitännät

 

Miinusta

 Toisto musiikin kanssa

 Kaukosäätimen toiminta

 Satunnaisesti pätkivä subwoofer-yhteys

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Reseptit