Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS testasi: Sonyn bilekaiuttimesta irtoaa varsinkin bassoa enemmän kuin tarpeeksi

Sonyn uudella kaiuttimella hoitaa isojenkin juhlien äänentoiston kerralla kuntoon. Mutta sopiiko se myös myöhäisillan tunnelmointiin?

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
sony
Kaiuttimeen on upotettu valoja, jotka saa vilkkumaan musiikin tahtiin.
Kaiuttimeen on upotettu valoja, jotka saa vilkkumaan musiikin tahtiin. Kuva: sony

Bluetooth-kaiuttimet ovat yleensä pieniä ja kompakteja, useimmiten myös akkukäyttöisiä. Sony GTK-XB7 on aivan toista maata.

Se vaatii jatkuvaa verkkovirtaa toimiakseen ja painaa peräti 12 kiloa. Paikasta toiseen siirtämisessä auttavat jämäkät kantokahvat.

Jykevä ulkonäkö ei lupaa turhia, ääntä laitteesta nimittäin irtoaa varmasti enemmän kuin tarpeeksi. Kerrostalo-oloissa ei äänenvoimakkuutta voi kuvitellakaan kääntävänsä maksimiin edes keskellä päivää.

Jos käytössä on todella iso tila, kaksi Sonya saa linkitettyä yhteen langattomasti toistamaan samaa musiikkia.

Sony mainostaa kaiutintaan etenkin bassotoistolla, ja sitä todellakin riittää. Extra Bass -niminen bassokorostus on oletuksena päällä. Jos alapäätä on ilman sitäkin omaan makuun liikaa, laitteen äänensävyä saa säädettyä mobiilisovelluksella.

Absoluuttista äänentoistoa tavoittelevien kultakorvien suosikkilaitetta Sonysta ei tosin saa, vaikka taajuuskorjausasetuksia rukkaisi tuntikausia.

XB7 on suunnattu etupäässä bileiden pitämiseen. Tästä kielivät myös lukuisat kaiuttimeen upotetut valot. Ne saa joko vilkkumaan musiikin tahdissa tai palamaan pysyvästi halutunsävyisenä.

Myös valoja säädetään mobiilisovelluksella, josta ne saa halutessaan kokonaan pois päältä. Aivan saumatonta musiikin ja valojen yhteyspeli ei ole.

Välillä valot vilkkuvat miten sattuu musiikin biitistä huolimatta. Tällä tuskin on kuitenkaan todellisessa käytössä suurta merkitystä.

Nokkela ominaisuus on kolmen diskanttielementin käyttö. Kaiutin tunnistaa, miten päin sitä pidetään, ja kytkee sen mukaan käyttöön kaksi kolmesta diskantista.

Toiston ei siis pitäisi kärsiä oli Sony sitten pystyssä tai lappeellaan.

Pystyasennossa kaiuttimen päällä on sopiva kolo, johon puhelimen tai tabletin voi jättää pystyyn musiikin soittoa ohjaamaan. Puhelimen kytkeminen onnistuu erittäin helposti, jos käytössä on nfc-toiminto.

Perinteisellä bluetoothillakin yhteys toki muodostuu, ja hätätilassa musiikit saa vietyä Sonylle myös rca-kaapelilla.

Sonyn monipuolisuutta rasittaa pieni ärsyttävä ominaisuus. Siinä on nimittäin pienenpieni tuuletin.

Sen sirinä peittyy täysin musiikin alle bilekäytössä mutta häiritsee huomattavasti, jos kaiutinta yrittää käyttää loppuillan intiiminä tunnelmanluojana.

Sony GTK-XB7. Järeä bluetooth-kaiutin. Hinta 380 euroa.

Plussaa

 Äänenvoimakkuus todellakin riittävä

 Valot samassa paketissa

Miinusta

 Painaa kuin synti

 Tuulettimen hurina häiritsee paikoin

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Reseptit