Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS testasi: Honor 8 pärjää vertailussa paljon kalliimmille älypuhelimille

Honor 8 on laadukas ja tyylikäs älypuhelin, jonka huono puoli on lyhyt akkukesto.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
Honor
Puhelimen molemmilla puolilla on lasipinnat. Niillä on kolmen kuukauden korjaustakuu.
Puhelimen molemmilla puolilla on lasipinnat. Niillä on kolmen kuukauden korjaustakuu. Kuva: Honor

Honor 7 -puhelin ponkaisi Suomessa suureen suosioon. Nyt myyntiin on tullut uusi kasiversio, joka kamppailee ominaisuuksien ja etenkin ulkonäön puolesta kalliimpien puhelimien kanssa.

Ensi vilkaisulla huomio kiinnittyy puhelimen molemminpuoliseen lasipintaan, jossa valmistajan mukaan on jopa 15 kerrosta lasia. Etu- ja takapuolten välissä on mattapintaiset metallireunukset.

Myös näyttö herättää positiivista huomiota, etenkin ulkona kirkkaassa auringonpaisteessa kokeiltuna.

Positiivisten tyyliseikkojen vastapainoksi luuri on liukas kuin saippua ja putoili lattialle jatkuvasti testijakson aikana.

Lasipinnoille valmistaja antaakin kolmen kuukauden korjaustakuun, jonka aikana lasit vaihdetaan kerran veloituksetta uusiin.

Puhelimen takapuolella on pari erikoisuutta. Sormenjälkitunnistin toimii myös nappulana, johon voi säätää eri toimintoja. Esimerkiksi pitkään sitä painamalla voi avata selaimen tai kaksi kertaa napauttamalla taskulampun.

Kertapainallukseenkin voi ohjelmoida toiminnon, mutta silloin virhepainalluksia tulee helposti laitteeseen sisään kirjautuessa.

Sormenjälkitunnistin on käteen ottaessa näppärä juuri etusormen kohdalla, mutta pöydällä pidettäessä sen sijainti on ärsyttävä.

Takapuolen kameraratkaisu on tuttu Huawein P9-mallista. Kahdesta linssistä toinen tallentaa pelkkää mustavalkoista kuvaa ja toinen värillistä.

Kameroiden tuottamat kuvat yhdistetään lopuksi yhdeksi värikuvaksi. Tämä takaa valmistajan mukaan paremman kuvanlaadun.

Videokuvaus ei onnistu muodikkaalla 4K-tarkkuudella, vaan käytössä on pelkästään Full hd -tarkkuus. Myös optisen vakaimen puute kismittää.

Huawein omaa tuotantoa oleva suoritin kirittää yhdessä neljän gigatavun keskusmuistin kanssa sovelluksia mallikelpoisesti. Aivan huipputehokkaiden kilpakumppaneittensa rinnalle se ei mittauksissa yllä, mutta arjen peruskäytössä eroa ei huomaa.

Honorin heikoin puoli on, että akku lopahtaa päivässä ja nopeamminkin, jos käyttöä on paljon. Mukana toimitettavalla pikalaturilla akku onneksi latautuu runsaassa puolessa tunnissa puolilleen.

Akkukestoa voi yrittää pidentää esimerkiksi pudottamalla 5,2-tuumaisen näytön tarkkuuden 720p-tasolle.

Käyttöliittymä on Huawein oma Emotion UI 4.1. Sovellusvalikkoa ei ole käytössä laisinkaan, ja ilmoitusalueelle ponnahtavat ilmoitukset hyvin sekalaisessa järjestyksessä.

Huawei on luvannut ohjelmistopäivityksiä puhelimilleen ainakin kahden vuoden ajan laitteiden julkistuksesta, joten tuleva Android 7.0 Nougat -päivitys tulee Honor 8:lle lähes sataprosenttisen varmasti.

Android-luureja voi toki myös viritellä melkoisen vapaasti oman maun mukaan, jos viitseliäisyyttä riittää. Kokonaisuutena Honor 8 pistää tiukasti kampoihin jopa lähes kaksi kertaa kalliimmille kilpailijoille.

Honor 8. Laadukas älypuhelin lähes budjettihintaan. Hinta alkaen 449 euroa

Plussaa

 Ulkonäkö

 Kamera

 Sormenjälkitunnistimen toiminta

Miinusta

 Akunkesto

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Reseptit