Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Snapchat toi markkinoille videota tallentavat aurinkolasit

Tuotteen julkistamisen yhteydessä yhtiö kertoi lyhentävänsä nimensä Snapiksi.

Tekniikka
 
Snapchat
Snapchatin eli uudelta nimeltään Snapin aurinkolaseilla voi tallentaa videoita.
Snapchatin eli uudelta nimeltään Snapin aurinkolaseilla voi tallentaa videoita. Kuva: Snapchat

Pikaviestipalvelu Snapchat on esitellyt aluksi vain suppeille myyntimarkkinoille tulevat aurinkolasit, joissa on liikkuvaa kuvaa tallentava kamera.

Tekniikan uutissivuston Techcrunch.comin mukaan keksintöä ehdittiin jo odottaa ennen sen julkistamista. Myyntiin Spectacles-lasien rajoitettu erä tulee myöhemmin tänä vuonna noin 130 dollarin kappalehintaan.

Aurinkolaseja tehdään vain yhtä kokoa, mutta väreissä on kolme vaihtoehtoa: musta, sinivihreä ja koralli.

Videoiden tallentamiseksi tarvittava kameran laukaisin sijaitsee aurinkolasien toisella sivulla. Liikkuvaa kuvaa voi Techcrunchin mukaan tallentaa kerralla vain kymmenen sekunnin ajan.

Tallennettu video yhdistyy langattomasti kännykkään Snapchatissä edelleen jaettavaksi.

Kamerassa on 115 asteen linssi, joten videokuva on pyöreä. Techcrunchin mukaan vielä ei ole tietoa siitä, millaiselta tällainen kuva tarkalleen näyttää sovelluksessa.

Uutiskanava BBC:n mukaan laseissa on noin vuorokauden ajan kestävä paristo. Lasien lähistöllä liikkuvat ihmiset tietävät kameran olevan käynnissä lasien etuosaan syttyvästä valosta.

Snapchatin toimitusjohtaja Evan Siegal kertoo laseista ensimmäisenä uutisoineessa The Wall Street Journalissa aurinkolasien myynnin alkavan myöhemmin tänä syksynä. Hänen mukaansa kyse on kuitenkin vain rajoitetusta erästä.

Techcrunchin mukaan tuotteelle voikin käydä samalla tavoin kuin Google Glass -älylaseille, jotka tulivat myyntiin vuonna 2014, mutta joita oli vaikea löytää kaupoista. Google lopettikin älylasien valmistuksen jo seuraavana vuonna.

Kameralasien julkistamisen yhteydessä Snapchat kertoi lyhentävänsä yhtiön nimen pelkäksi Snapiksi. Eri medioiden arvioiden mukaan tämä antaa viitteitä siitä, että yhtiö haluaa laajentua sovelluspuolelta nuorison suosimiin aineellisiin tuotteisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit