Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lentokone evakuoitiin savuavan Samsungin puhelimen vuoksi USA:ssa – kyseessä ilmeisesti viallisen puhelimen tilalle annettu laite

Matkustajan Galaxy Note 7 alkoi savuta, kun kone valmistautui lähtöön.

Tekniikka
 
Seppo Solmela
Samsungin Galaxy Note 7 -puhelinten akkuja on syttynyt palamaan.
Samsungin Galaxy Note 7 -puhelinten akkuja on syttynyt palamaan. Kuva: Seppo Solmela

Lentokone evakuoitiin Yhdysvalloissa Kentuckyn osavaltion Louisvillessä keskiviikkona, kun matkustajan Samsung Galaxy Note 7-puhelin alkoi savuta, kertovat viestimet. Southwest Airlinesin lento oli juuri valmistumassa lähtöön kohti Baltimorea.

Tuleen syttynyt puhelin oli korvaava puhelin, jonka eteläkorealainen Samsung oli tuonut tarjolle sen jälkeen, kun se oli ilmoittanut maailmanlaajuisesta Galaxy Note 7 -puhelinten takaisinkutsusta, kertoo uutistoimisto AFP.

Samsung ilmoitti aiemmin tänä vuonna vetävänsä takaisin 2,5 miljoonaa Galaxy Note 7 -puhelinta, koska se oli saanut valituksia, että puhelinmallin akut syttyvät palamaan. Korvatuissa puhelimissa syttymisongelmaa ei pitäisi olla.

Yhdysvaltalainen verkkolehti The Verge haastatteli matkustaja Brian Greeniä, jonka puhelin savuava laite oli. Green kertoi lehdelle, että hän oli hakenut puhelimen liikkeestä 21. syyskuuta. The Vergen mukaan puhelimen laatikon merkintä osoittaa, että kyseessä oli korvaava puhelin.

Green kertoi, että hän oli kytkenyt puhelimesta virran pois ja laittanut sen taskuun, jolloin laite alkoi savuttaa. Green kuvaili, että hän pudotti puhelimen koneen lattialle, jolloin laitteesta tuli paksua harmaanvihreää savua.

Paikalle tullut palokunta otti puhelimen haltuunsa, mutta sen mukaan kuumuus vahingoitti puhelinta niin pahasti, ettei sen mallia pystynyt tunnistamaan, kertoo yhdysvaltalainen uutiskanava ABC News.

Samsung ilmoitti, että yhtiö aikoo tutkia savuttaneen puhelimen, mutta se ei voinut vielä vahvistaa, oliko kyseessä niin sanottu korvaava puhelin. ABC Newsin mukaan Samsungin edustajat matkustavat Louisvilleen tutkimaan puhelinta.

Joidenkin analyytikkojen mukaan puhelinten takaisinkutsu voi maksaa Samsungille ajan mittaan selvästi yli kaksi ja puoli miljardia euroa, AFP kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit