Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS testasi: Älykäs wc-pönttö saattaa pelastaa perheriidoilta

Grohe Sensia Arena ei ole suoraan yhteydessä nettiin. Älypuhelimella ohjattava wc-istuin on kuitenkin hyvä esimerkki siitä, millaista tulevaisuutta kohti olemme matkalla kiihtyvällä vauhdilla.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen
Grohe
Wc-istuimen suihku pesee ja kuivaa käyttäjän takapuolen.
Wc-istuimen suihku pesee ja kuivaa käyttäjän takapuolen. Kuva: Grohe

Wc-pönttö ei varmastikaan tule ensimmäisenä mieleen, jos pitää listata kodin asioita, jotka kaipaavat sisälleen älyä. Grohe Sensia Arena lähtee kuitenkin rohkeasti yhdistämään kahta eri maailmaa – ja onnistuu samalla ratkaisemaan monia parisuhteita hiertävän ongelman.

Viime vuodet on intoiltu termistä IoT eli internet of things, suomeksi esineiden internet. Yksinkertaistettuna sillä tarkoitetaan lähitulevaisuudessa siintävää aikaa, jossa lähes kaikki kuviteltavissa olevat esineet ovat yhteydessä verkkoon ja toisiinsa.

Grohe Sensia Arena ei ole suoraan yhteydessä nettiin. Älypuhelimella ohjattava wc-istuin on kuitenkin hyvä esimerkki siitä, millaista tulevaisuutta kohti olemme matkalla kiihtyvällä vauhdilla.

Jos kyseessä olisi perinteinen suomalaistyyppinen pönttö, älyominaisuuksista ei olisi juuri hyötyä. Grohe on käyttäjänsä takapuolen vesisuihkulla huuhteleva ja puhalluksella kuivaava malli. Sellaista moni Aasiassa matkustanut on päässyt kokeilemaan.

Wc-paperiin tottuneelle ajatus tuntuu aluksi erikoiselta. Toisaalta samaan tarkoitukseen suunnattuja bideesuihkuja on Suomessa lähes joka vessassa.

Liian kylmää, kuumaa tai kovalla paineella tulevaa vettä ei tarvitse pelätä. Esimerkiksi pöntön robottikäsivarren tuottaman suihkun voimakkuutta ja asentoa voi säätää haluamakseen.

Jokaiselle perheenjäsenelle voi tallentaa oman pesuprofiilin. Asetuksia voi näpytellä joko seinään kiinnitettävästä ohjauspaneelista tai älypuhelimeen asennettavasta ohjelmasta.

Puhelimeen tallennetut suosikkiasetukset voi ottaa käyttöön myös missä tahansa toisessa wc:ssä, kunhan siellä on samanlainen istuin.

Ensimmäinen käyttökerta uuden pesevän pöntön kanssa jännitti. Kaikki kuitenkin toimi ilman ongelmia.

Ainoastaan aikaa tuhriutui huomattavasti enemmän kuin paperia käyttäessä. Mikäänhän ei tietenkään estä käyttämästä kiireisinä hetkinä paperia pyyhkimiseen ja suihkuttelun säästämistä kiireettömämpiin kertoihin.

Wc-istuimen kannen väärä asento on tarinoiden mukaan aiheuttanut lukemattomia riitoja parisuhteissa. Grohe Sensia Arena ratkaisee tämän ongelman: se nimittäin hoitaa kannen liikkeen automaattisesti.

Kansi nousee, kun ihminen astuu vessaan, ja menee itsestään kiinni, kun vessasta poistuu.

Myös vessan peseminen on aiempaa helpompaa, sillä pönttö pitää enimmäkseen itse huolen puhtaudestaan.

Perheen pienimmät tai muut keppostelijat eivät pääse helpolla suihkuttelemaan koko vessaa märäksi. Käytössä on nimittäin myös anturi, joka päästää vesisuihkut valloilleen vasta, kun joku istuu pöntöllä.

Grohe Sensia Arena on seinään asennettavaa mallia. Jos käytössä on nyt lattialla seisova malli, pöntön hankkimiskustannuksiin tulee muutaman sadan euron asennuslisä.

Grohe Sensia Arena. Takapuolen pesevä wc-pönttö älyominaisuuksin. Hinta noin 1 850 euroa ilman asennusta.

Plussaa

 Omat asetukset kaikille perheenjäsenille

 Pysyy puhtaana

 Kansi aina oikeassa asennossa

Miinusta

 Pesu vie aikaa

 Asennus tuo lisäkuluja

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?